Konditorn tipsar


Här tipsar vår prisbelönta konditor Fredrik Otterberg om julrecepten som är både enkla att baka och som dessutom är himmelskt goda att äta.
 Och nej, det behöver varken vara komplicerat eller ta särskilt lång tid att julbaka.

 



MJUK SAFFRANSKAKA MED MANDELMASSA

1 st sockerkaksform

Baktemp: 175 grader
Baktid: ca 40 min

Ingredienser:
3 ägg
270 g socker
210 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g smör
150 g riven mandelmassa
Riven zest från 1 apelsin
Saffran efter smak
Hyvlad mandel

Tillvägagångsätt

  • Smält smöret med saffranet. Låt svalna.
  • Smörj formarna och ”bröa” med hyvlad mandel.
  • Vispa ägg och socker
  • Blanda mjöl och bakpulver
  • Blanda i smöret i äggvisp och tillsätt sedan mjöl och mandelmassa


TOSCABROWNIE

Brownie
200 g smör
200 g ägg
450 g socker
6 g vaniljsocker
2 g salt
40 g kakao
180 g vetemjöl

Tillvägagångssätt

  • Smält smöret.
  • Vispa ägg och socker luftigt.
  • Blanda i vaniljsocker, salt och kakao.
  • Tillsätt vetemjöl och smör.
  • Fyll en smord ugnsform med smeten och baka i ca 10 min på 180.
  • Ta ut från ugn och låt svalna lite innan toscan läggs på.

Kokostosca
200 g smör
140 g sirap
180 g socker
150 g grädde
75 g smör

Metod:

Koka alla ingredienser i ca 5 min tills det är gyllene. Fördela jämnt över brownien och baka i ugnen till en gyllene färg.

 



Tillbaka till Artipelags startsida >>

Tillbaka till Artipelag Möten & Events startsida >>