Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Opera om modeikonen Coco Chanel

Datum 6–14 januari 2017

Coco Chanel
Coco Chanel.

Föreställningar

Fredag 6 januari kl 19.00
Lördag 7 januari kl 19.00
Söndag 8 januari kl 17.00
Lördag 14 januari kl 19.00

Föreställningslängd ca 2,5 timmar inklusive paus.

Biljettpris

A-biljett (parkett) 595 kr/person
B-biljett (läktare) 525 kr/person
Ungdom/studerande (oavsett placering) 495 kr/person

BILJETTER >>

Coco Chanel
Coco Chanel.
Coco Chanel
Coco Chanel.
Coco Chanel
Coco Chanel.
Coco Chanel
Coco Chanel
Coco Chanel

Om operan

”Svart Coco Chanel påminner om en kabaré”Recension i Svenska Dagbladet
”Laddat porträtt av en modeikon”Recension i Dagens Nyheter

En opera i två akter om stilgurun Coco Chanels händelserika levnadsöde. Tidstypisk musik av kompositörer som Claude Debussy, Erich Wolfgang Korngold, Gustav Mahler och Maurice Ravel, för att nämna några. I konsthallen pågår samtidigt utställningen Lars Wallin – Fashion Stories, där närmare två hundra kreationer från modedesignern Lars Wallins 25-åriga karriär visas upp.

Med största sannolikhet är Coco Chanel den enskilda person som mest påverkat modevärlden. Hon var en begåvad rebell, en arbetsnarkoman med stark revanschlust och ett marknadsföringsgeni. Men också en mycket ensam person som hade svårt att släppa någon nära. Hon var komplex och svårfångad redan under sitt liv. Med ett starkt behov av självständighet och viljan att skriva sin egen historia. I år är det 45 år sedan hon dog och modehuset Chanel är fortfarande ett av världens absolut starkaste varumärken.

Operan är en återblick mot hela Coco Chanels levnad – ekonomiska framgångar och motgångar, funnen kärlek och förlusten av den, stilmässiga fiaskon och stilmässiga succéer som lever och frodas än i dag. Berättelsen växer fram i mötet mellan en åldrande Coco Chanel och en journalist, där den förstnämnda önskar förmedla sin självbild och den senare söker efter vad som döljer sig bakom den.

Operan Coco Chanel är skriven av Martyna Kaiser, som även står för regi och kostym. Ensamblen består av Göran Eliasson (tenor), Anna Larsson (alt), Amelia Jakobsson (sopran) och Tobias Westman (tenor). Dirigent är Fredrik Burstedt. Scenografin är skapad av Bernd Janusch och ljuset av Jimmy Svensson.

Orkestern består av 13 musiker och inkluderar bland andra Henrik Måwe (piano), Tobias Rondin (slagverk), Fredrik Wadman (bas), Daniel Burstedt (oboe), Kristina Winiarski (cello), Erik Holm (viola), Anders Matell (fagott) och Dennis Vasiliev (horn).

Mat och dryck

Operabuffé

Innan föreställningen serveras en operabuffé i Bådan Buffet & Café. I buffén ingår ett antal varmrätter, veckans soppa, salladsbord, ett urval av förrätter, ostbricka med marmelad och hembakat bröd med smör.

Den 6 och 7 januari samt den 14 januari serveras buffén från kl 16.30. Pris 320 kr (köps i samband med biljetten). Den 8 januari från kl 14.30. Pris 295 kr.

Pauspaket

I pausen går det att beställa kaffe eller te samt en Wallin-bakelse för 90 kr. Alternativt ett glas bubbel och en skagenkanapé för 140 kr. (köps i samband med biljetten)

Lars Wallin – Fashion Stories

Biljett till konsthallen och utställningen Lars Wallin – Fashion Stories kan köpas för 120 kr (ordinarie pris 150 kr). Unga under 18 år har fri entré till konsthallen. Biljett till utställningen köps samtidigt som konsertbiljetten. De kvällar föreställningen startar kl 19.00 förlänger vi öppettiderna i konsthallen samt butiken till 19.00.

BILJETTER >>

Praktisk info

Ta bussen till föreställningen

Bussar avgår från Stockholm Centralstation (Centralplan 9, den lilla vändplatsen utanför O’Learys) i anslutning till att föreställningen startar samt från Artipelag vid föreställningens slut. Förbokas i samband med biljettköp. Pris 100 kr t&r.

Har du biljett till föreställningen och vill boka bussplats nu i efterhand?
Klicka i så fall här >>

Den 6 och 7 januari samt den 14 januari

Avgång från Vasagatan
15.45
17.45
Avgång från Artipelag
21.45

Den 8 januari

Avgång från Vasagatan
14.15
15.45
Avgång från Artipelag
19.45

Bil och parkering

För den som kommer med bil finns det gott om parkeringsplatser.

Vägen från avfarterna på motorväg 222 mot Hålludden och Artipelag är en vacker smal väg som slingrar sig mellan hagar, ängar och anrik skärgårdsnatur. Därför uppmanar vi ödmjukt alla som kommer med bil att köra sakta och njuta av naturen och på så sätt visa hänsyn till mötande bilar, bussar, cyklister och promenerande besökare.

Rullstolsplatser

Vi har begränsade platser inne i salongen som är avsedda för rullstolar. Det är viktigt att du vid bokningen uppger att du vill boka en rullstolsplats. Vår foajévärd ordnar med ledsagning in i salongen vid ankomst. Rullstolsanpassade toalett finns på varje plan.

Bokning av rullstolsplats sker via artipelag@artipelag.se eller direkt på plats på Artipelag i informationsdisken (ej via telefon).

På parkeringen med namnet Tony finns ett antal avgiftsfria handikapparkeringar tillgängliga.