Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Konserter med Stacey Kent

Datum 4–5 oktober 2019

Stacey Kent
Stacey Kent.

Foto: Nicolas Nodland, Diane Sagnier

Den 4 och 5 oktober 2019 får Artipelag ett kärt återbesök av den amerikanska jazzsångerskan och världsartisten Stacey Kent och saxofonisten Jim Tomlinson.

Vissa musiker utvecklar framgångsrika samarbeten över tid. Men Stacey Kent och Jim Tomlinsons besynnerliga kemi slog till direkt, som om de var passande bitar i ett gemensamt musikaliskt pussel.

Under en 20 år lång karriär har framgångarna varit många. En serie med prisvinnande album med standards ledde vidare till ett rikt och varierande uttryck som nådde sitt zenit på senaste albumet I know I dream, som tilldelades Jazz Vocal Album of the Year under 2018 Jazz Japan Awards. En orkesterplatta fyllt med bossanova, standards och nya låtar komponerade av Jim Tomlinson tillsammans med bland annat Nobelprisvinnaren Kazuo Ishiguro, som Stacey och Jim arbetar med sedan sju år tillbaka.

Efter att ha skrivit på för erkända Blue Note under 2007 har deras skapelser blivit än mer eklektiska. Och Staceys stora språkkunskaper har fört med sig att hon kunnat ge ut ett album helt på franska –Raconte-Moi – och hennes flytande portugisiska har möjliggjort samarbeten med brasilianska artister som Marcos Valle, även känd som en av bossanovans fäder.

Tillsammans med Claes Cronas fantastiska trio kommer Stacey och Jim framföra en repertoar av låtar som visar på duons hela bredd av färdigheter och som ger en fingervisning om varför deras lyssnarskara bara fortsätter växa.

Speldatum

Fredagen den 4 oktober 2019 kl 19.00.
Lördagen den 5 oktober 2019 kl 19.00.

Observera att vi endast säljer biljetter till våra evenemang via Ticketmaster. Köp aldrig dina biljetter genom ViaGoGo eller någon annan biljettleverantör.

Biljettpriser

450 kr – Ordinarie

Art.Pass

395 kr – Art.Pass-medlemmar (se utskickat medlemsmejl)

Stacey Kent
Stacey Kent.
Höstskymning på Artipelag
Höstskymning på Artipelag.

Allmän information, transport och mat

Spellängd

2 timmar och 15 minuter, inklusive 20 minuters paus. Konserten framförs i vår Artbox.

Sittplatser

Denna konsert har ingen gradäng. Samtliga sittplaster är numrerade. Konsertgästerna sitter på stolar som står på golvet.

Buss och transport

Vid föreställningens slut har kollektivtrafiken slutat gå för dagen. Men du kan boka plats i vår direktbuss för 100 kr tur och retur från centrala Stockholm till Artipelag. Bussen avgår i anslutning till konserten och resan tar cirka 25 minuter.

Bussen bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att bussbiljett måste bokas senast kl 15.00 dagen före konserten.

Avgång från Vasagatan

Buss avgår kl 16.30 och 18.00 båda konsertdagarna.

Bussarna är gula och körs av Traveller. De avgår från Vasagatan 24, utanför det McDonalds som ligger under Klarabergsviaduktens bro. En hållplatsstolpe med texten ”Artipelag” finns vid avgångsplatsen.

Buffé

På plats erbjuder vi en gastrobuffé som serveras innan konsertens start i Artipelag Restaurang. Buffén bokas och betalas i samband med biljettköp via Ticketmaster. De valbara sittningstiderna är kl 16.45, 17.00, 17.15 och 17.30.
Pris 395 kr och ingår gör buffé, dessertbord, stilla vatten samt kaffe eller te.

Pauspaket

Pauspaket ett
Skagenkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket två
Getostkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket tre
Chocolate mud cake med rostad kokos och kaffeganache gjord på kaffe från Kersh kafferosteri på Värmdö. Bryggkaffe att dricka.
65 kr

Pauspaket bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att pauspaket måste bokas senast kl 15.00 dagen före konserten.

Pausen är 20 minuter lång och vi rekommenderar förbokning för att undvika kö till kassan.

Praktisk information

Rullstolsplatser

Vi har ett begränsat antal platser inne i salongen som är avsedda för rullstolar. Dessa bokas via Ticketmasters kundsupport (0771–70 70 70) eller på plats i vår informationsdisk. Det är viktigt att du vid bokningen uppger att du vill boka en rullstolsplats, samt om du är Art.pass-medlem. En ledsagarplats per rullstol ingår i biljettpriset.

Bil och parkering

För den som kommer med bil finns det gott om parkeringsplatser.

Buffé, Artipelag Restaurang
Buffé, Artipelag Restaurang.
Event i foajén på Artipelag
Event i foajén på Artipelag.
Buffé, Artipelag Restaurang
Buffé, Artipelag Restaurang.
Chocolate mud cake
Chocolate mud cake.

Stacey Kent live – New York

Marcos Valle, Stacey Kent – The Answer tillsammans med Jim Tomlinson live på Birdland – New York

Line up

Claes Crona Trio består av Claes Crona (piano), Hans Andersson (bas) och Johan Löfcrantz Ramsay (trummor).