Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Cirkus Cirkör – Knitting Peace

Datum 13 november 2014 – 11 januari 2015

Nu har vi återigen äran att samarbeta med Cirkus Cirkör! Med start i november spelar de föreställningen Knitting Peace i Artipelags Artbox.

POETISK NYCIRKUSFÖRESTÄLLNING

I Cirkus Cirkörs föreställning Knitting Peace hänger vi oss fullständigt åt svårlösta knutar och evighetsmaskor i ett scenrum fyllt av garn, trassel, linor och trådar.

Forskare menar att strävan och längtan efter att få det bättre är det som håller oss vid liv. Det värsta som kan hända är att vi uppnår våra mål utan att hitta något nytt att sträva efter. Cirkusartister strävar ofta efter att uppnå det omöjliga. Är strävan efter en omöjlighet vägen till lycka? Att sträva efter fred på jorden, är det att sträva efter det omöjliga? Kan själva strävan förändra något? Går det att sticka fred?
Det är lätt att ge upp inför sin litenhet, världens storhet och sakers komplexitet. Genom att hänge sig totalt åt garnets olika former strävar artisterna efter att hitta mening.

I en poetisk nycirkusföreställning fylld av garn, trassel, linor och trådar vävs frågeställningar om strävan och stickning samman med hisnande artisteri, loopad livemusik och suggestiv scenografi. Fem nycirkusartister skapar en magiskt vacker värld av rep och garn, dit publiken bjuds in för att omslutas av gåtfull musik, känslig poesi och kraftfull strävan efter meningsfullhet. Kan själva strävan göra skillnad? Går det att sticka fred?

Föreställningen är rekommenderad från 10 år. Speltid: 2 timmar inkl. paus.

Regi och idé
Tilde Björfors

Ensemble
Aino Ihanainen – handstående, livestickning
Ilona Jäntti/Nathalie Bertholio – luftakrobatik (rep, ring, tyg)
Mikael Kristiansen – handstående, dansakrobatik (trassel)
Matleena Laine / Tiziana Prota – luftakrobatik (trassel, stege), sång
Alexander Weibel Weibel – lindans, balansakrobatik, fiol
Samuel ”Looptok” Andersson / Olof Göthlin – stickad livemusik

Knitting Peace trailer