Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Cirkus Cirkör – Bloom

Datum 3–13 april 2020

Bloom med Cirkus Cirkör
Bloom med Cirkus Cirkör.

På grund av coronaviruset kommer detta evenemang tyvärr inte genomföras den 3–13 april 2020. De som köpt biljetter har blivit kontaktade av Ticketmaster om återköp.

Hur corona påverkar Artipelag >>

I Cirkus Cirkörs nya föreställning bjuds du in till en värld full av blommor, klassisk musik och enastående cirkus. Ensemblen består av fem internationella multitalanger som vill göra världen till en gladare plats genom att sammanföra glädje, rädsla och risker med grundliga förberedelser.

Vår vardag är full av stress och rädsla. Vi känner oss pressade att inte sticka ut och att ens försöka vara annorlunda ses som det första steget mot att misslyckas. Vi äger fler saker än någonsin förr och vi ser perfekta ut på alla foton, men gör det oss verkligen lyckliga?

I Bloom omfamnar artisterna vardagens krav och ängslan. Med kreativitet och cirkuskonster desarmeras de negativa känslorna och rädslorna blir till poesi.

När artisterna flyger genom luften, hoppar språngbräda, svingar sig i trapetser och rep, lyfter varandra, utför parakrobatik och hänger i tänderna, förkroppsligar de cirkusens själ: Du behöver inte anpassa dig till normen. Du ska vara lika unik som du känner dig.

Let yourself Bloom.

Föreställningar

Föreställningarna nedan är inställda p.g.a. coronaviruset. Nya datum meddelas inom kort.

Fredag 3 april kl 18.00
Lördag 4 april kl 16.00 (slutsålt)
Söndag 5 april kl 16.00 (slutsålt)

Tisdag 7 april kl 18.00
Onsdag 8 april kl 18.00
Skärtorsdag 9 april kl 18.00

Påskafton 11 april kl 14.00
Påskdagen 12 april kl 16.00
Annandag påsk 13 april kl 16.00

Priser

Vuxna 295 kr.
Barn upp till och med 12 år 195 kr.
Art.Pass-innehavare 265 kr (köpes via separat mailad länk).
Det finns inga seniorpriser till denna föreställning.

Bokning

Föreställningarna är inställda p.g.a. coronaviruset. Nya datum meddelas inom kort.

(Köp alltid dina biljetter från vår enda officiella biljettleverantör Ticketmaster. Övriga sajter som säljer våra biljetter gör det till ett högre pris och vi har ingen möjlighet att komma i kontakt med och informera innehavare av dessa biljetter.)

Trailer för Bloom med Cirkus Cirkör

Film av Johan Bååth.

Förlängda öppettider och erbjudande

Mat och dryck

Bådan Café & Konditori håller öppet fram till strax innan föreställningarnas start. Här serveras nybakade bullar, matiga sallader, mättande mackor, både varma och kalla huvudrätter, dagens mustiga soppa med surdegsbröd från bageriet, liksom Artipelags uppskattade utställningsbakelse.

Förlängda öppettider

Under de datum då föreställningen startar kl 18.00 (den 4 samt 7–9 april)  är konsthallen och designbutiken öppen fram till kl 17.45.

Halva priset på utställningsentré

Alla som har biljett till Bloom får gå in på huvudutställningen Signature Women för halva priset. Besöket behöver inte göras i samband med föreställningen utan kan göras när som helst till och med utställningens slut den 27 september 2020.

För att nyttja erbjudandet visar du upp din eller ditt sällskaps biljett/bekräftelse för Bloom i vår information.

Vanliga frågor

När kan man slå sig ner vid sin plats?

Vi öppnar dörrarna till lokalen Artbox 30 minuter före föreställningens start.

Finns det garderob?

En obevakad garderob samt avgiftsfria klädskåp finns en trappa ned.

Hur lång är föreställningen?

Längden är cirka 60 minuter utan paus.

Finns det en rekommenderad åldersgräns?

Föreställningen rekommenderas från fyra år och uppåt.

Finns det rullstolsplatser?

Vi har ett begränsat antal platser inne i salongen som är avsedda för rullstolar. Dessa bokas via Ticketmasters kundsupport (0771-70 70 70) eller på plats i vår informationsdisk. Det är viktigt att du vid bokningen uppger att du vill boka en rullstolsplats, samt om du är Art.Pass-medlem. En ledsagarplats per rullstol ingår i biljettpriset.

Bloom med Cirkus Cirkör
Bloom med Cirkus Cirkör.

Till och från Artipelag

Direktbuss

Ta dig smidigt till föreställningarna genom att boka plats i vår direktbuss för 100 kr tur och retur från centrala Stockholm till Artipelag. Vid föreställningens slut har kollektivtrafiken slutat gå för dagen. Bussen avgår i anslutning till showens slut och resan tar cirka 25 minuter.

Bussen bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att bussbiljett måste bokas senast kl 23.59 dagen före föreställningen.

Bussavgångar från Vasagatan

För föreställningar med start kl 14.00 avgår bussen kl 11.30 och 13.00.
För föreställningar med start kl 16.00 avgår bussen kl 13.30 och 15.00.
För föreställningar med start kl 18.00 avgår bussen kl 15.30 och 17.00.

Bussarna körs av Traveller. De avgår från Vasagatan 24, utanför det McDonalds som ligger under bron för Klarabergsviadukten. En hållplatsstolpe med texten ”Artipelag” finns vid avgångsplatsen.

Bil och parkering

För den som kommer med bil finns det gott om parkeringsplatser.

Från avfarten på motorväg 222 slingrar sig en smal väg mellan hagar, ängar och anrik skärgårdsnatur. Därför uppmanar vi ödmjukt alla som kommer med bil att köra sakta och njuta av naturen och på så sätt visa hänsyn till mötande bilar, bussar och människor.

Bloom med Cirkus Cirkör
Bloom med Cirkus Cirkör.
Bloom med Cirkus Cirkör
Bloom med Cirkus Cirkör.

”Vårt mål är att imponera på publiken med (över-)mänskliga färdigheter, få dem att både skratta och häpet dra efter andan för att sedan njuta av lättnaden i att andas ut.”

– Ben Collis, cirkusartist

Om Bloom med Cirkus Cirkör

Ensamblen

Bloom har en internationell ensemble med artister från Schweiz, Tyskland, Skottland och Costa Rica och två regissörer från Frankrike och Finland.

Philomène, Felix, Elisabeth och Ben är utbildade vi Stockholm och tog examen från Dans och Cirkushögskolan DOCH 2018. Sofia Mendez är utbildad vid Codarts Circus Arts i  Rotterdam.

Bloom regisseras av Julien Auger och Sade Kamppila från Circus I Love You.

Medverkande

Elisabeth Künkele (parakrobat)
Ben Collis (parakrobatik/bas)
Felix Greif (teeterboard- och trapetsartist)
Sofia Mendez (repartist)
Philomène Perrenoud (lindansare och teeterboardartist)

Luc Perrenoud (scenmästare och turnéledare)

 

Kreativt arbetslag

Sade Kamppila (regi, koncept, scenografi och ljuddesign)
Julien Auger (regi, koncept, scenografi och ljuddesign)
Carlos Ferrer (ljusdesign)

Fotografer

Studiobilder: Klara G
Bilder från föreställningen: Mats Bäcker

Om Cirkus Cirkör

Sedan starten 1995 har Cirkus Cirkör uppträtt för över 2 000 000 människor och över 500 000 barn och unga har tränat, skapat och lärt genom cirkus. Cirkus Cirkörs verksamhet rymmer nu föreställningar på turné, kurser och pedagogiska program för unga med eller utan funktionsnedsättning och för äldre, gymnasieprogram i nycirkus samt events för företag och organisationer. Tilde Björfors är grundare och konstnärlig ledare för Cirkus Cirkör liksom regissören bakom de flesta av Cirkus Cirkörs stora succéer som Borders, Knitting Peace, Wear it like a crown och Inside out. Tilde har vid sidan av ledarskapet för Cirkus Cirkör haft en professur på Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm där hon presenterat forskningsprojektet Cirkus som gränsöverskridare i konsten och samhället.

Cirkus Cirkör stöds av Statens Kulturråd, Region Stockholm, Stockholms Stads Kulturförvaltning och Botkyrka kommun.