Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

Svansjön

som musikaliskt skådespel

Praktisk information

Plats
Föreställningen genomförs inomhus i lokalen Studion på bottenplan.
Pris
225 kr
Datum och tid
Kl 14 fre 22 juli, sön 24 juli, tors 28 juli, lör 30 juli, sön 31 juli 2022.

Föreställningslängd ca 1 timme och 45 minuter med paus.
Biljetter
Biljetter finns kvar för föreställningen söndag 31 juli och köpes genom länken nedan

I en lätt kortad och omskriven form utan dansare presenteras Pjotr Tjajkovskijs balett Svansjön som ett musikaliskt skådespel med rörelsemönster med sjungna och talade partier. Berättelsen växlar mellan medeltid och modern tid. 

Tjajkovskijs musik kommer att spelas av Duo Francett plus en keyboardist som tar hand om exempelvis harp- och träblåssolon, slagverk och stora orkestersatser.

"Klart är att uppsättningen blir något utöver det vanliga."

Intervju från Svenska Dagbladet

”Vi ger Svansjön ett fokus på kärnan i själva sagan, så att den samtidigt öppnar för perspektiv, relaterade till vår tid. Här blir Svansjön som en ny teatral konstform. Tjajkovskijs musik är orörd, samtidigt som hans älskade balett utvecklas till ett dramatiskt och romantiskt äventyr med många mänskliga bottnar. Ja, som ett skådespel med sjungna och talade partier i utstuderade rörelsemönster.”
Claes Fellbom, initiativtagare till projektet

Musik och manus
Musik av Piotr Tjajkovskij, manus av Claes Fellbom

Medverkande
Michael Axelsson (tenor) som prinsen, Thomas Taylor som Von Rothbart, Louisa Wallström som Svankvinnan, Anna-Katarina Schatzl (sopran) som modern.

Musiker
Susanne Francett, violin och sopran. Eric Francett, kontrabas. Victor Fellbom, klaviatur.

Övrigt
Musikaliskt arrangemang av Duo Francett, kostym och scenografi av Anke Laerenbergh, produktion och regi av Claes Fellbom

Praktisk information

Under hela dagen är Artipelag Restaurang och Bådan Café & Konditori öppna.

I Artipelag Restaurang serveras en sommarbuffé (bordsbokning kan göras) och Bådan Café & Konditori har ett utbud av sallader, soppa, smörgåsar samt givetvis fika och sötsaker.

Båda serverar diverse dryck, inklusive öl och vin.

Till Artipelag kan du ta dig med direktbuss från Cityterminalen, SL:s lokaltrafik, egen bil, egen båt eller med Strömmas passagerarbåt från Nybrokajen.

Läs mer >>

Passa på att besöka Anselm Kiefer – Essence-Eksistence och utomhusutställningen Skulptur i natur. Biljett till utställningarna köpes separat på plats på Artipelag.

Vår designbutik håller öppet denna dag.

Evenemanget genomförs i Artipelags lokal Studion och för att ta sig dit behöver man ta sig nerför en kortare trappa eller åka hiss.

Mer praktisk information om ditt besök på Artipelag finns här >>