Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

Spår av tid

Dansaren Kenneth Kvarnström och lutenisten Jonas Nordberg i en spännande återförening
7 juli 2024

Små detaljer väcker stora känslor till liv när dansaren Kenneth Kvarnström återförenas med luetisten Jonas Nordberg i ett unikt utdrag ur deras kritikerrosade föreställning Stolen.

Dans och luta

Information

Ordinarie: 295 SEK
Senior (65 år+):  245 SEK
Art.Pass-medlemmar: 195 SEK


7 juli kl. 17:30

Upplevelsen vara ca 1 h

Om föreställningen

Lutenisten Jonas Nordberg och koreografen Kenneth Kvarnström träffades för första gången för 13 år sedan och har sedan dess haft ett tätt samarbete i en rad olika dansföreställningar med Jonas medverkande både som musiker och dansare. Senast sågs de på Orionteatern i den kritikerhyllade föreställningen STOLEN. Nu kommer de till Artipelag med ett hopkok av lutsolon, danssolon, samtal och duetter som förflyttar sig mellan utställningssalarna och relaterar till konstverken på olika sätt. Vi får höra musik av Silvius Leopold Weiss och Robert de Visée för barockluta och teorb.

Medverkande

Kenneth Kvarnström är en framstående koreograf inom samtida dans med en ledande roll i både svenskt och finländskt dansliv. Han har grundat sitt eget kompani och har varit konstnärlig ledare för flera betydande dansinstitutioner, både i Helsingfors och Stockholm. Kvarnström har en varierad repertoar och har skapat dansverk som hyllats internationellt. Han har ett speciellt fokus på utforskande av det undermedvetna och korsbefruktning av dans med bildkonst och musik. Hans bidrag till danskonsten har belönats med flera prestigefyllda utmärkelser, inklusive Svenska Teaterkritikers förenings danspris och Pro Finlandia medaljen

Jonas Nordberg är en luetist som behärskar en bred repertoar av stränginstrument från 1500- till 1800-talet. Efter att ha utbildat sig vid Mozarteum University Salzburg och Royal College of Music Stockholm har han framträtt i över 25 länder med solokonserter, kammarmusik, scenuppträdanden och i större ensembler.

Som skivartist debuterade han 2015 med albumet ”Music by de Visée, Weiss & Dufaut” på Eudora Records och har sedan dess fått internationell kritik för sina inspelningar. Han har också framträtt tillsammans med sångerskor som Ruby Hughes och musiker som violspelaren Liam Byrne, och har samarbetat med ensembler som Akademie für Alte Musik Berlin och Orchestra of the Age of Enlightenment.