Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Finalkonsert för Scensommar med Nina Stemme

Avslutningskonsert för Scensommar 2024
18 augusti 2024

Årets upplaga av Scensommar avslutas med ett verkligt mästarmöte när är en av Sveriges internationellt mest hyllade dramatiska sopraner, än en gång, gästar Artipelag. Med sig har hon pianisten Magnus Svensson.

Nina Stemme

Information

Ordinarie: 395 SEK
Senior (65 år+):  345 SEK
Art.Pass-medlemmar: 295 SEK


18 aug kl: 18.30

Konserten pågår i ca 1.15 h

Konsthallen

Om konserten


Årets upplaga av Scensommar avslutas med ett verkligt mästarmöte! Nina Stemme - en av Sveriges internationellt mest hyllade dramatiska sopraner gästar återigen Artipelag. Med sig på scen har hon pianisten Magnus Svensson.

Medverkande

Nina Stemme är en framstående svensk operasångerska. Hon är internationellt erkänd som en av världens främsta sopraner inom det dramatiska sopranfacket och har uppträtt på många av världens mest prestigefyllda operahus, inklusive Metropolitan Opera i New York, Royal Opera House i London och Wiener Staatsoper i Wien. Stemme har hyllats för sin kraftfulla röst, dramatiska tolkningar och sin sceniska närvaro. Hennes framträdanden har vunnit henne internationell berömmelse och flera utmärkelser, däribland regeringens hederspris för utomordentliga insatser för svensk musikexport 2016 och The Birgit Nilsson Prize 2018.

Den mångsidige pianisten Magnus Svensson räknas som en av Skandinaviens ledande uttolkare av den klassiska pianorepertoaren. Bland de sångare han glatt samarbetar med märks speciellt Bryn Terfel, Ian Bostridge, Pretty Yende, Christoph Prègardien, Dorothea Roschmann, Ann Hallenberg, Johanna Wallroth, Miah Persson, Christina Nilsson och givetvis Nina Stemme