Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Skolvisningar

Konst som del av lärande
Permanent

På Artipelag tror vi att konst är en viktig del av lärande och utveckling. Skolvisningarna är utformade för att engagera i ett utforskande av konst, kultur och design. Vi erbjuder visningar för alla årskurser, gymnasieelver samt högre utbildningar.

En konstvärd står med en grupp ungdomar och tittar närmare på glaskonsten i förgrunden av bilden.

Information

1 250 SEK/visning à 30–45 minuter.

För elever under 18 år, medföljande lärare, assistenter och SFI-kurser samt verksamheter inom LSS gäller fri entré till konsthallen.

För visningar i konsthallen tillkommer entréavgift på 95 SEK för studenter som kan uppvisa giltig studentlegitimation eller annat giltigt intyg om pågående studier på minst halvfart.

BOKA SKOLVISNING

Artipelags visningar går att få på svenska och engelska.

Varje visning tar ca 30 minuter och vi kan ta emot max 30 elever, två lärare måste närvara vid visningen.

Visningarna anpassas efter gruppens specifika behov. På Artipelag är vi flexibla, prata gärna med oss vid bokning så hittar vi ett upplägg som passar just er grupp.

Vid besök uppmanar vi att ni kontaktar oss i förväg samt anmäler klassen när ni kommer till museet, även om ni inte har bokat någon visning.

Vi ser gärna att ni bokar minst tio arbetsdagar i förväg. Konstvisningen genomförs under ordinarie öppettider. För konstvisningar utanför konstmuseets ordinarie öppettider, kontakta oss för offert.

Avbokning kan ske fram till 14 dagar innan bokat datum.

Vid avbokning 14–7 dagar innan bokat datum debiteras 50% av kostnaden.

Vid avbokning 6–0 dagar innan bokat datum debiteras 100% av kostnaden.

Aktuella visningar

Utställningen I Follow the Sun utreder solrosens olika skepnader i konsten genom måleri, skulptur och fotografi, från 1889 till idag. Välkända nordiska konstnärer som Carl Larsson, Lena Cronqvist och Michael Ancher visas vid sidan av internationellt erkända namn som Emil Nolde, Elina Brotherus, Ai Weiwei och Anselm Kiefer, som alla närmar sig solrosen från vitt skilda konstnärliga och konceptuella vinklar.

Hör om solrosens betydelse för konsten och hur den har inspirerat konstnärer från 1889 fram till idag. Under visningen får ni tillsammans med en av Artipelags kunniga konstvärdar bekanta er med några väl valda verk och konstnärskap samt får en övergripande bild av utställningen i sin helhet.

Läs mer om utställningen

Som namnet antyder handlar Skulptur i natur om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben. Utomhusutställningen inkluderar konstverk av nordiska såväl som internationella konstnärer. I den permanenta samlingen ingår bland andra Jaume Plensa, Maria Miesenberger, Joel Fisher och Klara Kristalova. Skulpturerna förflyttas då och då för att inte befästa ett verk till en särskild plats och periodvis utvidgas även utställningen med tillfälliga inspel, nu senast med en skulptur av Annika Liljedahl.

Under visningen gör vi omsorgsfullt utvalda nedslag i konstsamlingen där vi möter en variation av tekniker, idéer och konstnärskap samt öppnar upp för diskussion om vad som händer när konst möter natur. Observera att visningen hålls utomhus.

Läs mer om utställningen

Vad betyder egentligen Artipelag? Och hur kom det sig att de tidigare grundarna av BabyBjörn valde att öppna ett konstmuseum? Välkommen att följa med på en visning där man får höra historien om Artipelag, om arkitekten Johan Nyrén och om konstmuseet som blev hans sista verk.

Under visningen tittar vi på hur olika viljor och idéer kan avspeglas i spännande materialval och inredning.