Musik- och konstveckorna 2021

Musik- och konstveckor 2021

Från och med juni och ända till sista helgen i augusti arrangerar vi konserter varje onsdag och söndag. Programmet, som främst genomförs utomhus och är curerat av Grammisvinnaren Jacob Kellermann, har ett brett spektrum och inkluderar allt från klassiskt och visor till jazz, tango och konstmusik. Totalt är ett åttiotal artister involverade och bland dessa finner vi namn som pianisten Joel Lyssarides, sångerskan och riksspelmannen Lena Willemark och cellisten Amalie Stalheim.

Söndagen den 20 juni var det premiär då Malena Ernman och lutisten Jonas Nordberg vid två tillfällen framträdde med elisabetansk renässansmusik på Artipelags takterrass, som har utsikt över ett glittrande Baggensfjärden. Nu rullar programmet på med flera programpunkter varje vecka.

– Efter ett och ett halvt år av ett näst intill stängt kulturliv kan jag inte tänka mig en bättre plats än Artipelag och dess omkringliggande natur för att starta upp och möta det skriande behovet hos både musikpubliken och musikerna. Jag har utgått ifrån Artipelags filosofi kring natur och konst när jag skapat denna konsertserie och är stolt över att kunna presentera vad som helt säkert kommer bli en annorlunda musikupplevelse, som till stora delar utspelar sig i Artipelags uterum, säger Jacob Kellermann.

Information om kommande konserter och evenemang publiceras löpande på denna sida.
Alla evenemang genomförs enligt på evenemangsdagen rådande regler kring corona.
Vid frågor vänligen kontakta info@artipelag.se eller 08–570 130 00.

Praktisk information

Väder och vind

Alla arrangemang som är planerade att genomföras utomhus kommer att flyttas inomhus om vädret så kräver.

Tillgänglighet

För att ta sig till takterrassen krävs gång i trappa (24 trappsteg). Det finns tyvärr ingen ramp att tillgå. De evenemang som genomförs i naturen kan kräva promenad i lättare terräng.

Coronaanpassning

Vid evenemang med sittande publik har stolarna cirka en meters avstånd mellan sig. Detta gäller även om programpunkten behöver flyttas till inomhus på grund av dåligt väder.
Mer information om hur corona påverkar Artipelag finns här >>

Mat och dryck

Bådan Café & Konditori på entréplan har öppet kl 11–17, samt extraöppet fram till konsertstart kl 18.00 den 8:e, 11:e och 18:e augusti. Bådan erbjuder varm soppa, smörgåsar, matiga sallader, bakelser samt drycker, inklusive öl och vin. Se aktuellt utbud här >>

En stor uteservering finns att tillgå. Mat och dryck får inte tas med till konserterna, så försök vara ute i god tid.