Utställningsbakelsen är här
Till varje utställning tar vi fram en särskild bakelse vars utformning är inspirerad av konsten. Från och med den 8 mars finns bakelsen för Signature Women – 100 år på den svenska konstscenen till försäljning!
Chefskonditor Annie Hesselstad om skapelsen:
”Till en sådan bred utställning som Signature Women så var det en positiv nyhet att bli ihopkopplad med en av konstnärerna i utställningen: Åsa Jungnelius. Tillsammans med Åsa valde jag att utgå från hennes verk ”Porten” och ”Snäckan”, både färg- och formmässigt. Bakelsens bågar bildar tillsammans porten och innanför varje valv gömmer sig snäckans mittpunkt. Åsa beskriver bakelsen som ”en sommardröm” och smaken av hallon, hibiskus, mandel och vanilj leder tankarna till just sommaren.”
Bakelsen består av hallonbavaroise, hallongelé smaksatt med hibiskus och en glutenfri mandelbotten med mandelcrisp samt hibiskusglaze. Säljs i Bådan Café & Konditori (pris 85 kr).
Artikel om bakelsen i Besöksliv >>