Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

Mats Theselius – Urban Cowboy

Tidigare utställning 8 juli – 23 augusti 2015

Utställningen Urban Cowboy visades Artipelags Artbox och utgick från designern Mats Theselius omfattande samlingar. Utställningen bestod av sex installationer: den ryska samlingen, Braunsamlingen, Eremitens koja samt musikinstrument, köksutensilier och det då nya projektet Let’s Kiosk. Dessa fungerar både som självständiga konstverk och som inspirationskällor i hans konstnärliga skapelseprocess. På detta sätt erbjöd utställningen en unik insikt i hela Mats Theselius konstnärskap.

Mats Theselius (född i Stockholm 1956), utbildad på Konstfack i Stockholm 1979-1984 är en av Sveriges mest uppmärksammade formgivare. Han har skapat en rad designikoner med klassikerstatus. I hans omfattande produktion finns ett flertal skulpturala fåtöljer, men också skåpet National Geographic, Eremitens koja och betonggolvet Kelim.

Theselius finns representerad på Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska Museet i Göteborg, Designmuseet Danmark i Köpenhamn, Nasjonalmuseet i Olso, Ryska Statens konstsamlingar i Moskva och Museum für Angewandte Kunst i Köln.

Theselius har fått Torsten och Wanja Söderbergs pris, Bruno Mattssonpriset och Wallpaper Design Award. Han har också varit verksam som professor vid HDK i Göteborg 1995-1996 och är sedan 2011 medlem av Kungliga Konstakademien.

ARTIPELAG PLAY

Intervju med Mats Theselius om utställningen Urban Cowboy på Artipelag 8 juli – 23 augusti 2015.