Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Sydafrikanska MIAGI

Datum 6 juli 2014

Sydafrikanska MIAGIs ungdomsorkester uppträder i Artipelags foajé söndagen den 6 juli kl 18.00, konserten är gratis. Orkestern firar 20 år av demokrati i Sydafrika. Programmet innehåller musik av Anders Paulsson (MIAGI Composer in residence 2013), Dmitri Sjostakovitj samt sydafrikanska kompositioner och traditionella rytmer från olika perioder i Sydafrikas historia.

INFORMATION OM MIAGI, MUSIC IS A GREAT INVESTMENT

Musikens språk är universellt – det stärker såväl individ som samhälle och bygger på relationer mellan människor, oberoende av etnisk bakgrund och samhällsklass. Den sydafrikanska utbildningsorganisationen MIAGI med sin orkester omfattande ca 80 klassiskt skolade ungdomar, är på sin tredje Europa-turné. Under 2013 har MIAGI i ett Sida-projekt framgångsrikt samarbetat med Fryshuset och Lilla Akademien och vill nu fortsätta att samverka med Sverige.

Turnén pågår under ca en månad och avslutas på berömda Concertgebouw Amsterdam i samband med INTERNATIONAL MANDELA DAY 18 JULI. Turnén är också 20-årsfirande av demokratin i Sydafrika.

Fri entré!