Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Sommarkonserter 2019

Datum 13 juli – 17 augusti 2019

Sommaren 2019 genomsyras av jazz och soul! Lyssna till ljuva toner i samklang med utsökt mat i form av en buffé som serveras före konserterna. Under fem sommarkvällar träffar vi några av Sveriges absolut främsta sångare och musiker.

Sommarkonserter 2019
Sommarkonserter 2019.

Alla kvällar står husbandet under ledning av Max Schultz för ackompanjemang. Programansvarig för konserterna i samarbete med Artipelag är Carl Bagge.

Biljetter

Priset per biljett för samtliga konserter från 395–450 kr. För Art.Pass-medlemmar är priset per biljett från 355–405 kr (se mejlutskick för Art.Pass-medlemmar).

Observera att vi endast säljer biljetter till våra evenemang via Ticketmaster. Köp aldrig dina biljetter genom ViaGoGo eller någon annan biljettleverantör.

Datum

13 juli Jojje Wadenius
26 juli Jonas Kullhammar & Claes Janson
3 aug Sinne Eeg
10 aug Rigmor Gustafsson
17 aug Eric Gadd (slutsåld)

Biljetter kan köpas fram till kl 18.00 på konsertdagen.

Tider, transport och mat

Konserterna börjar alla klockan 19.00 i Artipelag Artbox och är cirka två timmar och femton min långa inklusive 20 minuters paus. Vi kör bussar från centrala Stockholm för de som inte kommer till Artipelag med egen bil. På plats erbjuder vi vår uppskattade buffé samt tre olika pauspaket. Buss, buffé samt pauspaket kan bokas samtidigt som biljetterna. I Bådan Café & Konditori serveras matiga smörgåsar och bakverk efter kl 16.00.

Mat & Dryck

Pauspaket

Pauspaket ett
Skagenkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket två
Getostkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket tre
Chocolate mud cake med rostad kokos och kaffeganache gjord på kaffe från Kersh kafferosteri på Värmdö. Bryggkaffe att dricka.
65 kr

Pausen är 20 minuter lång.

Pauspaketen bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att pauspaketen måste bokas senast kl 23.59 dagen före konserten.

Buffé i Artipelag Restaurang

Vår välsmakande buffé består av en fiskrätt, en kötträtt och en vegetarisk rätt, liksom ett urval av säsongens grönsaker och passande tillbehör. Även sallad, aperitifs, kalla små rätter samt hembakat bröd ingår. De varma rätterna från buffén plockar ni av kockarna direkt i köket. Dessutom ingår vårt dignande dessertbord bestående av olika läckerheter att avsluta måltiden med samt bryggkaffe / te.

Buffén serveras från kl 16.45 och ankomsttiderna kl 16.45, 17.00, 17.15 och 17.30 kan väljas i bokningen.

Pris 395 kr (inklusive dessertbord samt kaffe / te).

Buffén bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att buffé måste bokas senast kl 23.59 dagen före konserten.

Chocolate mud cake
Chocolate mud cake.
Buffé, Artipelag Restaurang
Buffé, Artipelag Restaurang.
Event i foajén på Artipelag
Event i foajén på Artipelag.
Buffé i Artipelag Restaurang
Buffé i Artipelag Restaurang.

Praktisk information samt buss och transport

Förlängda öppettider i konsthallen och Artipelag Designbutik

Under samtliga sommarkonserter har vi förlängda öppettider i konsthallen till kl 18.45 och i designbutiken till kl 19.00. Mot uppvisande av konsertbiljetten erhålls 50% på entréavgiften till utställningen FORNASETTI Inside Out Outside In på konsertdagen. Passa på att se utställningen och besök vår designbutik innan konserten börjar!

Rullstolsplatser

Vi har ett begränsat antal platser inne i salongen som är avsedda för rullstolar. Dessa bokas via Ticketmasters kundsupport (077–170 70 70) eller på plats i vår informationsdisk. Det är viktigt att du vid bokningen uppger att du vill boka en rullstolsplats, samt om du är Art.Pass-medlem. En ledsagarplats per rullstol ingår i biljettpriset.

Bil och parkering

För den som kommer med bil finns det gott om parkeringsplatser.

Buss och transport

Vid konsertens slut har kollektivtrafiken slutat gå för dagen. Men du kan boka plats i vår direktbuss för 100 kr tur och retur från centrala Stockholm till Artipelag. Bussen avgår i anslutning till konserten och resan tar ca 25 minuter.

Bussen bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att bussbiljett måste bokas senast kl 23.59 dagen före konserten.

Avgångar

Buss avgår kl 16.30 och 18.00.

Bussarna är gula och körs av Traveller. De avgår från Vasagatan 24, utanför det McDonalds som ligger under Klarabergsviaduktens bro (Obs, avgången kl 16.30 den 3 augusti för konserten med Sinne Eeg är pga Pride-paraden flyttad till Cityterminalen där aktuell gate annonseras på skärmarna med trafikinfo). En hållplatsstolpe med texten ”Artipelag” finns vid avgångsplatsen.

Husbandet & programansvarig

Husbandet: Max Shultz (gitarr), Carl Bagge (piano), Martin Höper (bas), Chris Montgomery (trummor)
Programansvarig: Carl Bagge

Sommarkonserter 2019 Rigmor Gustafsson

10 aug: Rigmor Gustafsson.

Rigmor Gustafsson har till dags dato släppt tio skivor i eget namn, som alla visar på en ständig lust att ta nya vägar. Det har gjort henne till en av Sveriges, Europas främsta och populäraste jazzartister med en lång, varierad och prisbelönt karriär bakom sig. Bland annat har hon tagit emot Kungliga Akademiens Jazzpris, Sveriges Radios pris Guldkatten, en Grammis och medaljen Litteris et artibus från Hans Majestät Konungens hand. Det viktigaste för Rigmor är dock inte att framföra sin egen musik, det är att hon gillar melodin och harmoniken och att hon kan identifiera sig med texten. Då känns musiken som healing.

Sommarkonserter 2019 Eric Gadd

17 aug: Eric Gadd.

Mannen bakom klassiker som Bara himlen ser på, Do You Believe in Me, Why Don’t You, Why Don’t I och Vi kommer aldrig att förlora, har Grammisbelönats tre gånger, sålt guld- och platinaskivor både dubbelt och trippelt. Han är en uppskattad liveartist som uppträtt live fler än 4 000 gånger. I höstas var Gadd dessutom en av deltagarna i TV-programmet Så mycket bättre.
Köp biljetter >> (slutsåld)

Läs mer

Jazzsommar: Max Schultz

Husband under ledning av Max Schultz.

Alla kvällar står husbandet under ledning av Max Schultz för ackompanjemang. Programansvarig för konserterna i samarbete med Artipelag är Carl Bagge.