Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Middagskonserter på Artipelag

Datum 20–27 februari 2016

Stockholm Chamber Jazz.
Stockholm Chamber Jazz.

I februari fortsätter Artipelag med sina populära konsertkvällar! Sommaren 2015 arrangerades sex välbesökta sommarkvällskonserter i entréhallen. Nu gästas vi återigen av flera framstående musiker som framför ett brett konsertprogram – från klassiskt till jazz – och som serveras tillsammans med en välsmakande middag.

Middagskonserterna äger rum den 20 och 27 februari i vackra Artipelag Restaurang. Artipelags kökschef Stefan Pernemar står för en högklassig trerättersmeny. Under konsertkvällarna kommer gästerna att njuta av god mat i avslappnad atmosfär och serveras musikaliska toner mellan och under rätterna.

20 feb: Stockholm Chamber Jazz

Jazz blandas med klassiskt, svensk folkmusik, klezmer och eget material. Bach, Mingus, Mozart, Monk, Quincy Jones, Fauré, Ellington, Stravinskij… Tre röster i samspråk.

Staffan Mårtensson: Grammisvinnare, soloklarinettist i Kungliga Hovkapellet.
Lennart Simonsson: jazzpianist, kompositör och lärare. Hans musikanteri har fört honom till så olika scener som Stockholms Stadsteater som kapellmästare, och till David Letterman Show, där han spelade med Elvis Costello.
Jan Adefelt: en av Sveriges mest anlitade basister inom radio, TV och studioinspelningar. Har turnerat med landets ledande jazzartister såsom Monica Zetterlund, Alice Babs, Putte Wickman och Anders Widmark.
Stockholm Chamber Jazz – Västerbron (ljudfil)
Stockholm Chamber Jazz (Spotify)

Stockholm Chamber Jazz.

27 feb: Bach till Bergman

Stefan Nilsson och Lotta Hasselquist presenterar en musikalisk resa i filmens värld med både klassiskt och nyskrivet, och Boel Adler gör dem sällskap bland annat i Gabriellas sång och den nyare Jubelsången som också är på god väg att bli en klassiker.
Pianisten och kompositören Stefan Nilsson som är känd för att ha komponerat musiken till några av våra mest älskade svenska filmer och TV-serier. Vi får lyssna till Stefans kompositioner och också höra honom berätta om sitt samarbete med filmmakarna.
Lotta Hasselquist är musikdirektör och konsertpianist. Hon har jobbat som kapellmästare på bl.a Dramaten och Stadsteatern, ackompanjerat körer, sångare, spelat improvisationsmusik, kammarmusik och jobbat med opera och balett.
Lyssna på Jubelsången (Youtube)

Lotta och Stefan.

Bokning och praktisk information

Pris

Konsert samt trerättersmiddag: 695 kr (med Art.Pass 595 kr)
Barbiljett (endast konsert): 295 kr
Betalning sker via restaurangnotan efter konserten.

Art.Pass-priset gäller för upp till två personer per giltigt Art.Pass-kort (giltighetstiden är 12 månader från inköpstillfället). Ange när ni bokar att ni gör anspråk på Art.Pass-pris och kom ihåg att ta med kortet till konsertkvällen.

100% debitering av konsert och förbeställd meny (mat) vid avbokning senare än 24 timmar innan arrangemanget startar.

Tid

Middagsgäster välkomnas från kl 17.30.
De med barbiljett från kl 18.00.
Kvällen slutar ca 21.00.
Konserttid ca en timme, uppdelat på två set.
Läs mer om middagsmenyn vid respektive konsertkväll nedan. De med barbiljett har möjlighet att komplettera biljetten med en charktallrik för 170 kr.

I både barbiljett och middagsbiljett ingår fri entré till utställningen Den monokroma symfonin. Hänvisa till din bokning i vår informationsdisk för att få tillträde till konsthallen. Obs! Gäller endast den dagen konserten ges.

Bokning

För att boka så ring maila restaurang@artipelag.se och ange hur många ni blir samt vilket datum ni vill gå. Kom ihåg att förtydliga om det gäller middagsbiljett eller barbiljett. Det går även att boka genom att ringa 08-570 130 50 på vardagar mellan kl 10.00-16.00.

Transport

För er som vill lämna bilen hemma så går det att förboka taxi hos Värmdö Taxi. Från Värmdö marknad gäller ett fast pris 110 kr för körning till Artipelag. Värmdö Taxi nås på 08-570 357 00.