Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Lilla stora livet

Datum 12–14 april 2017

Mormor har åkt till sjukhus med ambulans och Malte, 7 år, får sova vidare hos mormors gamla väninna Ponti. Det är en orolig natt och de talar om döden. Men mest om livet. Om kattens morrhår, flugans fantastiska hjärna och spindelns sinnrika nät. Om tusen blommor på gräsmattan och tusen stjärnor på himlen. Om det lilla och det stora – det lilla stora livet. Ju mer man lär sig, desto större blir världen. Så länge man lär sig lever man. Nyfikenhet gör livet meningsfullt. Och döden får hålla sig borta.

Lilla stora livet
Lilla stora livet.

Köp biljetter >>

Hyllade barnboksförfattarna Lotta Olsson och Ulf Nilsson presenterar för första gången ett gemensamt verk med manus av dem båda.

Lotta Olsson debuterade som poet 1994 med den uppmärksammade sonettsamlingen Skuggor och Speglingar och har sedan dess publicerat ett drygt trettiotal böcker, poesi och prosa, för både barn och vuxna. På senare år har hon bland annat inlett ett samarbete med musikern Jojje Wadenius, som hittills har lett till en barnmusikal (Bakgårdens orkester, premiär 2014) och en bok + skiva med barnsånger (Livet är nu, 2016).

Ulf Nilsson har varit verksam som författare för barn och unga i snart fyrtio år, vilket har resulterat i drygt hundratalet titlar. Bland annat flera mycket omtyckta böcker tillsammans med illustratören Eva Eriksson, som böckerna om Lilla syster Kanin, Älskade lilla gris och En dag med mössens brandkår. Med illustratören Anna-Clara Tidholm har han skapat barnboksklassikern Adjö, herr Muffin. Den belönades med Augustpriset 2002 och har dessutom satts upp på flera scener.

Regissören Olle Törnqvist har fler än sextio teateruppsättningar på sin meritlista och har tidigare regisserat många omtyckta föreställningar som Dan då dan dog, Förödelsedagsbarnet, Får i stövlar och Banankontakt.

Musiken är nykomponerad av artisten Frida Hyvönen. Frida tilldelades Nöjesguidens musikpris 2005 och 2008 tilldelades hon DN:s kulturpris och fick två Grammisnomineringar för Silence Is Wild. 2009 spelade hon som första svenska popartist på Dramaten i Stockholm för utsålda hus och detta år vann hon även Manifestpriset i kategorin Pop.

Intervju om Lilla stora livet:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4416&artikel=6644432

Recension i Expressen:
http://www.expressen.se/kultur/vardagspoesi-som-bor-bussas-ut-i-hela-landet

Speldatum

Onsdagen den 12 april kl 14.00.
Fredagen den 14 april kl 14.00.
Föreställningen spelas i Artipelags Artbox.

Köp biljetter >>

Övrig information

Entré vuxna 100 kr, barn 80 kr.
Längd 45 min.
Rekommenderas från sex år och uppåt.

Konstnärligt team

Manus: Lotta Olsson och Ulf Nilsson
Regi : Olle Törnqvist
Musik: Frida Hyvönen
Scenografi: Johanna Mårtensson
Kostym och mask: Agneta Andersson Forsell
Medverkande: Anita Nyman, Alfred Tobiasson, Nadia Hamouchi, Cecilia Linné, Erik Petersen

Trailer

Foton från föreställningen

Lilla stora livet
Lilla stora livet.
Lilla stora livet
Lilla stora livet.
Lilla stora livet
Lilla stora livet.
Lilla stora livet
Lilla stora livet.
Lilla stora livet
Lilla stora livet.
Lilla stora livet
Lilla stora livet.