Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Konsert med sopranen Kerstin Avemo

Datum 30 september 2017

Foto på Kerstin Avemo
Foto på Kerstin Avemo.

Foto: Peter Knutson

Med koppling till avslutningshelgen för utställningen Morandi / Edmund de Waal arrangerar Artipelag lördagen den 30 september en konsert med den världsberömda sopranen Kerstin Avemo och en kammarorkester. Kvällens repertoar är framtagen av dirigenten Staffan Mårtensson som låtit sig inspireras av utställningens frågeställningar kring begrepp som kontemplation, meditation och stillhet. 

Kerstin Avemo kommer bland annat framföra verk av Händel, Villa-Lobos och Beethoven. Orkestern kommer å sin sida bjuda på suggestiv stråkmusik av Pärt och Elfrida André, blåsmusik av Mozart samt Schuberts femte symfoni.

Utställningen Morandi / Edmund de Waal pågår fram till och med den 1 oktober. Här möter den samtida, brittiske konstnärskeramikern och författaren Edmund de Waal den italienske, kultförklarade målaren Giorgio Morandi, som ägnade en stor del av sitt verksamma liv åt stilleben av vardagliga, keramiska föremål. Det är dock inte keramiken som för samman de två, utan en strävan efter att ge utrymme för det långsamma betraktandet och den tidskrävande eftertanken.

”Jag gick runt i utställningen och uppfylldes av en känsla av meditation och eftertanke. Jag har sökt musik med samma upphöjda stillhet och renhet i uttrycket.”
Staffan Mårtensson, dirigent.

En konstupplevelse på Artipelag är mer än de utställda verken. Naturen, arkitekturen och ljuset – allt samspelar med den omgivande miljön och musiken vid konserten är tänkt att bidra till att fördjupa ditt besök.

Kerstin Avemo är utbildad vid Stockholms operahögskola och sjunger till vardags på Europas stora scener. Hon har nyligen gjort succé i Trollflöjten på Stockholmsoperan och i La Traviata på Göteborgsoperan. På Artipelag sågs hon hösten 2014 i Händels Xerxes. Även inom filmens värld är Kerstin Avemo ett återkommande namn där hon bland annat spelat mot John Malkovich i Casanova Variations.

Staffan Mårtensson är förutom som dirigent verksam som soloklarinettist vid Kungliga Hovkapellet och konstnärlig ledare för Östergötlands Musikdagar. Han har för den här konserten satt samman en kammarorkester med några av Stockholms främsta unga musiker.

Biljetter

Priset för konserten är 395 kr per person. För unga upp till och med 18 år är priset 295 kr.
Köp biljetter >> 

Tider

Konserten börjar klockan 19.30 i Artbox och är cirka 70 minuter lång med en 30 minuters paus i mitten.

Transport

Direktbuss från Stockholm avgår kl 16.30 och kl 18.30. Pris inklusive returresa efter konsertens slut är 100 kr per person. Plats på bussen bokas i samband med biljettköp.

Bussarna, som är gula och körs av Traveller, avgår från Vasagatan, nära Centralplan 9 (den lilla vändplatsen utanför O’Learys). En hållplatsstolpe med texten ”Artipelag” finns vid avgångsplatsen.

Konsertbuffé

I buffén ingår ett urval av förrätter, flera varmrätter, soppa, salladsbord, ostbricka med marmelad, hembakat bröd, färsk frukt samt kaffe och te. Dessutom dukar vi till buffén upp ett dignande dessertbord signerat vår chefskonditor Fredrik Otterberg bestående av olika läckerheter att avsluta måltiden med. Operabuffén serveras från kl 17.00. Pris 345 kr inklusive kaffe eller te.

Pauspaket

Pauspaket ett
Kaffe/te samt bakelse.
95 kr

Pauspaket två
Skagenkanapé med ett glas mousserande.
140 kr

Konsertbuffé och pauspaket bokas i samband med biljettköp.

Förlängda öppettider i konsthallen och i designbutiken

Då konserten äger rum har vi förlängda öppettider i konsthallen och i designbutiken till kl 19.15. Passa på att se utställningen Morandi / Edmund de Waal och handla designprodukter i vår designbutik. Se våra entrépriser >>

Kerstin Avemo sjunger Caro nome från Rigoletto

Foto på Staffan Mårtensson
Foto på Staffan Mårtensson.
Foto på Kerstin Avemo
Foto på Kerstin Avemo.