Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Skogsbad på Artipelag

Hitta lugnet genom naturen
26 juni 2024

Vi människor är, liksom alla djur, skapta för ett liv i naturen, vi är en del av den. Så det är inte konstigt att hjärnan, nervsystemet och hela kroppen kommer i balans när vi vistas i den miljö som är naturlig för oss. Följ med på skogsbad på Artipelag där guiden Lisen Sundgren bjuder in till olika övningar som har en välgörande effekt på sinnet.

Information

295 kr

Onsdag 26 juni kl. 15:30–17:45

Kläder efter väder samt promenadvänliga skor rekommenderas.

Skogen är fantastisk men för att kunna slappna och njuta av skogsbadet utan oro så rekommenderas kläder som är heltäckande för att slippa fästingar. Vid gassande sol, ta gärna med en skyddande hatt.

Lisen Sundgren är känd som örtspecialist, forager (specialist på ätliga vilda växter), författare, föreläsare och natur– och skogsterapiguide. Hon är också diplomerad meditationslärare. Lisen har haft glädjen att få samarbeta med Artipelag i flera år och guidat både skogsbad och växtvandringar.

Sedan slutet på 90-talet har hon delat med sig av sin kunskap genom böcker och kurser. I många år har Lisen samarbetat med och hållit kurser på Rosendals trädgård i Stockholm, hon har samlat växter åt några av Sveriges främsta krogar och även gjort internationella gästspel. Att inspirera människor till att fördjupa sin relation till naturen är hennes passion och drivkraft i allt hon gör. Till hennes bokflora hör bland annat Äta vilda växter, Vildvuxet och Det vilda köket.

Om upplevelsen

Skogsbad, även känt som Shinrin yoku, är en japansk metod som hjälper till att minska stress och öka välbefinnandet genom att stilla och öppna sinnena i naturen. Ursprungligen utvecklad för att bekämpa stressrelaterade sjukdomar, har denna metod visat sig ha en rad fördelar för både kropp och sinne.

Det är kanske ingen nyhet att man mår bra av en stund i skogen, men de flesta av oss tar sällan tillfället i akt att verkligen sakta ned och bara vara i skogen med öppna sinnen utan att göra en massa: prata i telefon, fotografera, motionera, vandra… Och det är när man verkligen saktar ned som Skogssbad gör nytta. Genom att delta i Skogsbad med en guiden kan du uppleva sänkt blodtryck, lugnare andning, förbättrat immunförsvar och minskade stresshormoner. Dessutom främjar det ökad kreativitet, empati och samarbetsvilja.

Shinrin yoku är idag en vetenskapligt beprövad metod och den går att utöva överallt där det finns några träd, en strand eller en gräsfläck! Upplev Skogsbad och ta steget mot ökat välbefinnande och inre lugn.

Skogsbadet innehåller även en teceremoni. Artipelagmuggen som används vid teceremoni får man ta med sig hem.