Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Magisk konsert med violin & piano

Grammisbelönade violinisten Johan Dalene i ett möte med pianisten Peter Friis Johansson
11 augusti 2024

Det unga stjärnskottet Johan Dalene och pianisten Peter Friis Johansson bjuder på ett varierat program ur violinrepertoaren.

Johan Dalene med violin
Johan Dalene Foto: Mats Becker

Information

Ordinarie: 395 SEK
Senior (65 år+):  345 SEK
Art.Pass-medlemmar: 295 SEK


 

11 aug kl. 18:30

Konserten är ca 1,15 h

Konsthallen

Om konserten

Violinisten Johan Dalene har tagit den internationella musikscenen med storm! Blott 23 år gammal är han en av världens mest efterfrågade violinister. Han har framträtt som solist med många av världens största symfoniorkestrar. I Sverige mottog han nyligen en Grammis för 2022-års bästa klassiska skiva. Inför nästa skivinspelning gör han nu ett sällsynt framträdande hos oss på Artipelag. Tillsammans med pianisten Peter Friis Johansson bjuder han på ett varierat program ur violinrepertoaren.

Medverkande

Svensk-norske violinisten Johan Dalene blev vinnare av den prestigefyllda Carl Nielsen-tävlingen 2019. Vid blott 23 års ålder har han hela världen som sin scen. Han har erhållit utmärkelser som Gramophones Young Artist of the Year 2022. Höjdpunkter inkluderar hans debut på BBC Proms och framträdanden med hyllade orkestrar som Leipzig Gewandhaus Orchestra och San Francisco Symphony

Peter Friis Johansson är en av Skandinaviens mest eftertraktade pianister, känd för sina bejublade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener och sina segrar i internationella tävlingar. Han är även aktiv som kammarmusiker och skapar projekt tillsammans med andra konstformer, samt utforskar moderna pianorecitals genom sitt soloprojekt ”the Final Frontier”. Utöver sin karriär som pianist är Peter även engagerad som lärare och entreprenör, och han är grundare av Fairplay Chamber Music, en av Sveriges största kammarmusikfestivaler.

Bilder