Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

I Follow the Sun med Samuel Fröler

Hyllning till solrosen genom piano, dans och poesi
24 juli 2024

Ukrainska konsertpianisten Natalya Pasichnyk tillsammans med dansaren Daniel Staaf i ett musikaliskt program blandat med poesi uppläst av Samuel Fröler. Upplev utställningen I follow the sun på ett nytt sätt i detta program med musik, dans och litteratur i samspel.

Information

Vuxen (18 år+): 295 SEK
Senior (65 år+): 245 SEK
Art.Pass-medlemmar: 195 SEK


24 juli kl. 15:00

Upplevelsen vara ca 1.20 h

Konsthallen

Medverkade

Skådespelare

 

 

Natalya Pasichnyk, är en framstående konsertpianist med en imponerande karriär. Hon är född och uppvuxen i Ukraina och har etablerat sig som en ledande artist i Europa med sin kreativa och intellektuella tolkning av musik. OPUS, det främsta svenska musikmagasinet för klassisk musik, har två gånger (2014, 2022) listat henne som en av Sveriges mest inflytelserika kulturpersonligheter. Hon har lyft fram den okända ukrainska musikskatten för en bredare publik och hyllats för sitt album ”Consolation – Forgotten Treasures of the Ukrainian Soul”. Hon har en doktorsexamen inom musik och konstnärlig forskning och har erhållit flera prestigefyllda utmärkelser, inklusive Anders Wall-stipendiet år 2000 och Stockholms stads kulturstipendium 2017.

https://www.youtube.com/@NatalyaPasichnyk1

Daniel Staaf är en svensk/filippinsk frilansande danskonstnär som är utbildad vid Kungl. Sv. Balettskolan och tog sin kandidatexamen i dans från Codarts i Nederländerna. Han har varit professionellt verksam sedan 2009 och arbetat med kompanier som Bern:Ballet (CH), Gallim Dance (US), Punchdrunk/Sleep No More (US) och grupper som CIE Tabe Martin (CH), Anderssondance (SE) och Shake it collaboration (SE). Han har undervisat i stor omfattning med Gallim Dance i USA och har utvecklat en metod för rörelseutforskning, Fieldwork, som han har undervisat runt om i Europa. Daniel är en av grundarna av FRAME (SE), en ideell förening som utforskar intersektionen mellan dans och välbefinnande genom residens, workshops och konstnärliga verk.

Bilder