Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Fröst Interlaced

Bröderna Fröst bjuder på kammarmusik i världsklass
4 augusti 2024

Brödratrion Martin, Göran och Johan Fröst ger sig ut på internationell turné med Artipelag som det enda svenska stoppet. Missa inte kammarmusik i absolut världsklass på Artipelag.

Bröderna Fröst

Information

Ordinarie: 395 SEK
Senior (65 år+):  345 SEK
Art.Pass-medlemmar: 295 SEK


4 aug kl.19.30

Konserten är ca 1,15 h

Medverkande

Martin Fröst är en svensk klarinettist som anses vara en av de främsta i världen. Han har spelat med ledande orkestrar och har fått stor uppskattning för sin virtuositet och sina känslomässiga tolkningar. Fröst är den första klarinettisten som tilldelats en av den klassiska musikens största utmärkelser, Léonie Sonnings musikpris. Dessutom är han den enda blåsaren som har utsetts till Artist in Residence hos Amsterdams Concertgebouworkest för säsongen 2022/23. Martin är en musiker och konstnär som ständigt söker nya sätt att utmana och omforma den klassiska musikarenan. Han driver också Martin Fröst foundation med målet att ge barn och ungdomar världen över utbildning i musik.

 

Göran Fröst är en violist och stämledare i Svenska Kammarorkestern. Göran har etablerat sig som en av våra främsta violaster och har fått ett flertal verk skrivna för sig. Han är också känd för sina innovativa kammarmusikprojekt som bidrar till att utforska nya dimensioner inom musiken. Han strävar ständigt efter att bryta ny mark för klassisk musik. Göran är en stark förespråkare för violan som ett unikt soloinstrument och arbetar ständigt med att utöka repertoaren för sitt instrument.

Johan Fröst är pianist och lektor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Johan vann första pris i St. Charles International Piano Competition i Chicago 1997. Han avslutade sin doktorsexamen som pianist vid Rice University i USA 2000 och erhöll sitt solistdiplom 1992 från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Johan har framträtt som solist över hela världen. Han är också en framstående forskare inom området bild och musik.

Om konserten

Fröst Interlaced. En kammarmusikkonsert med Fröst Art Trio bestående av bröderna- världskända klarinettisten Martin Fröst, violastjärnan Göran Fröst och pianisten Johan Fröst. Denna trio, som spelat tillsammans sedan barnsben delar en exceptionell musikalisk kemi. Missa inte chansen att vara en del av deras första internationella turné, och upplev deras enda stopp i Sverige på Artipelag.