Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Scensommar 2024

Crossroads: Dina Isæus-Daggfeldt skapar ett verk till tonerna av Jacob Mühlrads musik

16 juni 2024

Som en del av Artipelags innovativa satsning, Crossroads, skapar Isæus-Daggfeldt ett konstverk till tonerna av Mühlrads musik framförd av musiker ur Kungliga Filharmonikerna.

Information

Ordinarie: 295 SEK
Senior (65 år+):  245 SEK
Art.Pass-medlemmar: 195 SEK


16 juni, kl: 16.00

Artipelag Restaurang & Bådan Café och Konditori håller öppet fram till 15.45 för alla besökare med biljett till förställningen, samma sak gäller för Designbutiken.

För övriga gäster stänger Artipelag kl 15.00 denna dag.

Om upplevelsen

Ta del av konstnärens process i skapandet av ett nytt verk, samtidigt som du upplever hur konstverkets framväxt blir en dynamisk del av föreställningen. Påverkas din upplevelse av konsten genom att vara en del av skapandeprocessen?

Föreställningen föregås av en kort presentation av konstnären och avslutas med ett samtal med alla medverkande.  Upplevelsen är ca 1,5 h.

Medverkande

Dina Isæus-Daggfeldt (f.1991) har utbildat sig vid Chelsea College of Art, London och på Konstfack, Stockholm, där hon tog sin MFA 2021. Hon har därefter snabbt etablerat sig på den svenska konstscenen. Våren 2024 visades Isæus-Daggfeldt på Cecilia Hillström Gallery, Stockholm, och hon har tidigare ställt ut på Fullersta gård, Färgfabriken, Wetterling gallery och Liljevalchs, samt på Gerichtshöfe i Berlin och Galleri Nicolai Wallner i Köpenhamn bland annat.

I Dina Isæus-Daggfeldts måleri balanseras intuitionens infall med den stränga disciplinens eftertanke. Hon rör sig inom det abstrakta måleriets gestiska tradition, där färgens ofta kraftfulla rörelse över duken och den kalligrafiska gesten står i centrum, men inför också nya visuella element genom intrikata mönster och ett detaljerat penselarbete.

Klarinett

Fagott

Cello

Kompositör

Kompositören Jacob Mühlrad är i dag en av Europas mest erkända tonsättare. Den klassiska musikbibeln BBC Music Magazine gav hans debutalbum 5 av 5 i betyg och The Economist har beskrivit honom både som en “rising star” och en “ovanligt mångsidig kompositör”. Hans verk har framförts på många framstående konserthus runtom i världen, bland annat på Carnegie Hall i New York, Norska operan, Victoria Hall i Singapore och Bambergs konserthus i Tyskland.

Med en unik förmåga att sträcka sig över olika genrer och musikaliska uttryck har han samarbetat med internationella stjärnor som Martin Fröst och Swedish House Mafia. Mühlrad har på kort tid etablerat sig som en av vår tids mest betydelsefulla musikskapare, vars verk sömlöst integrerar klassisk musik med populärkulturella influenser.