Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Bobby Medina och Latin American Jazz Experience

Se den stjärnspäckade ensemblen på Artipelags terrass med Baggensfjärden som fond
28 juli 2024

Artipelag har den stora glädjen att få välkomna den amerikanske trumpetaren Bobby Medina tillsammans ensemblen The Latin American Jazz Experience. De bjuder på allt från jazzstandards och latinamerikanska klassiker till originalkompositioner.

Bobby Medina

Information

Ordinarie: 395 SEK
Senior (65 år+):  345 SEK
Art.Pass-medlemmar: 295 SEK


28 juli kl: 19.30

Terrassen

Avnjut en härlig konsert på terassen där det också finns möjlighet att köpa mat och dryck.

Medverkande

Bobby Medina, ursprungligen från Los Angeles, bor sedan flera år i Seattle. Med stor musikalisk nyfikenhet har han införlivat många influenser i sitt musikskapande, bland andra Sérgio Mendes, Duke Ellington och Herb Alpert. Bobby Medina har samarbetat med såväl symfoniorkestrar som storband och har framträtt med världsstjärnor som Ray Charles, Mel Tormé, The Four Tops och The Temptations.

Bobby Medina har rekryterat en ung, begåvad saxofonist till orkestern, nämligen sonen Conrad Medina. Han är verksam i flera musikaliska sammanhang såsom storband, popgrupper, jazz- och latinoensembler.

Gabe Hall-Rodrigues, flitigt anlitad pianist och prisbelönt ackordeonist som fördjupat sig i brasiliansk musik.

Pablo Elorza från Argentina är en brett verksam basist som även ägnar sig åt undervisning och fördjupning i spelteknik.

Francisco Medina har en imponerande bredd som slagverkare och är en virtuos på instrumenten i latinamerikansk musik, från congas, timbales och bongos till alla handslagverk.

Trumslagaren Santiago Hernández är bosatt i födelsestaden Buenos Aires och är en mycket efterfrågad ensemble- och studiomusiker i Argentina.

Om konserten

Artipelag har den stora glädjen att få välkomna den amerikanske trumpetaren, orkesterledaren och kompositören Bobby Medina tillsammans med sin unika ensemble The Latin American Jazz Experience. Medina har handplockat musiker från hela Latinamerika och för första gången kommer de till Stockholm med  konsertprogrammet Soul of Americas. Musiken med koppling till de två amerikanska kontinenterna består av såväl jazzstandards och latinamerikanska klassiker som originalkompositioner. Missa inte detta unika tillfälle till att, med baggensfjärden som fond, möta denna stjärnspäckade ensemble på Artipelags terrass. Programmet sker i samarbete med Ystad Jazz Festival.

Bilder