Hoppa till innehåll

ÖPPET TIS 11-17 | ONS 11-21 | TOR-LÖR 11-1830 | SÖN 11-17

Jubileumsbakelse

2022 fyller Artipelag 10 år vilket vårt konditori belyser genom att ta fram en jubileumsbakelse som nu säljs i Bådan Café & Konditori.

Bakelsen består av filmjölksmousse, syrlig äppelkompott, pumpafröbotten, pumpacrisp och citronglaze. Detta är en höst- och vintervariant som ersätter den tidigare version med sommarsmaker som serverades under juni till september.

– Bakelsens form är gjord för att efterlikna den båda som bevarades under byggnationen och som nu finns mitt bland borden. Ingredienserna utgår från det som är i säsong nu, exempelvis äpplen, säger chefskonditor Annie Hesselstad.

”Båda” är skärgårdsspråk för berghäll. Den båda som caféet är döpt efter såg dagens ljus för cirka 3000 år sedan då landhöjningen lyfte den upp ovan vattenytan.

Pris 65 kr. Innehåller gluten, laktos, ägg och gelatin.

Besöker du Artipelag under våren har du möjlighet att verkligen uppleva hur naturen går från kal och kall till varm och grön.

Se hur knoppar brister ut i blom och hur vårblommor som styvmorsviol, vitsippa och svalört tittar upp ur jorden – vissa ses här och där, andra täcker hela fält med sin färggranna prakt. Vi rekommenderar att du tar en långsam promenad utmed vår strandpromenad, antingen med start uppe vid ängen nära parkeringen vid namn Lillemor, eller att du börjar turen uppe vid byggnadens sjöentré.

Var dock noga med att inte trampa på blommorna, eller rycka dem ur marken.

På bilden ses styvmorsviol, svalört och vitsippa, fotograferade i mitten av maj.

Lördagar och söndagar har Strömma Kanalbolaget båtturer från Nybrokajen till Artipelag.

Följ med på en naturskön båtfärd till Artipelag ombord Strömma Kanalbolagets sekelskiftesfartyg M/S Gustafsberg VII. Resan går genom Skurusundet och Baggensstäkets smala passager.

Från och med slutet av juni utökas trafiken till att inkludera fler veckodagar.

Ta chansen att jobba eller göra praktik på vad som kan vara Sveriges vackraste arbetsplats. Artipelag är en världsunik mötesplats där konstutställningar, kulturella aktiviteter, nordisk design och god mat lever sida vid sida med den vackra skärgårdsmiljön.

Just nu söker vi folk till ekonomi/personal, kök, restaurang, café, reception/butik och konsthallen.

Välkomna att besöka oss under påsken och påsklovet!

Läs om allt som händer under påsken här >>

Nu är det dags för semmelsäsong igen. Semlorna säljs på plats i Bådan café & konditori från och med nu och fram till semmeldagen 1 mars.

Chefskonditor Annie Hesselstad lägger stor vikt vid semlorna, som bakas helt från grunden i vårt konditori och bageri. Vetebullen är bakad på ekologiskt mjöl och smaksatt med grovmalen kardemumma, mandelfyllningen består av mandelmassa och rostade mandlar vilket, som tillsammans med kardemumman och en liten skvätt Grönstedts VS, ger semlan en rejäl karaktär. Tillsammans med luftigt vispad grädde och ett perfekt klippt lock pudrat med florsocker blir resultatet allt man kan önska sig av en klassisk semla. 

Semlorna säljs styckvis i Bådan café & konditori: liten 35 kr, stor 48 kr.  

Semlorna innehåller gluten, laktos, ägg och mandel. Vid frågor vänligen kontakta restaurang@artipelag.se eller tel 08–570 130 50.

”Bullen har en god smak av kardemumma och grädden är färsk och fluffig. En riktigt god semla.”
Betyg ++++

– Expressen (2021-01-29)
stor semla

Stor semla

semlor uppifrån-vy

Stora och små semlor

stor och liten semla

Liten och stor semla

Lördagen den 22 januari öppnar Artipelag Restaurang upp sin verksamhet igen. Inledningsvis kommer restaurangen endast ha öppet på lördagar och söndagar mellan kl 11.00–17.00, med sista bokningsbara tid kl 15.30.

Nytt inför öppningen är att restaurangens tidigare buffé uteblir. Istället kommer gästerna erbjudas en á la carte-meny som uppdateras med jämna mellanrum.

– Tanken är att restaurangen ska vara ett tydligt alternativ till Bådan Café & Konditori och kunna erbjuda en ordentlig lunch men också funka väl för större sällskap och familjer på helgerna, säger Stefan Barenthein, chef för mat & dryck på Artipelag.

Artipelag och restaurangen arbetar fortsatt i enlighet med rådande rekommendationer, och tar emot bokningar enligt de föreskrifter som gäller vid bokningens tidpunkt.

Onsdagen den 17:e november bjuds det på en kombinerad konsert och konstvisning på Artipelag, unik i sitt slag. Upplev konst och musik på ett sätt du inte tidigare gjort.

Museichef Bo Nilsson visar konst ur samlingen. Samtida konstverk kopplas bakåt i konsthistorien och gestaltas både genom text och musik.

För musiken står Quartetto de'll Arte, som består av några av Sveriges främsta musiker med Malin Broman (konsertmästare i Sveriges Radios symfoniorkester) i spetsen.

Högläsningen framförs av skådespelaren Hannes Meidal som genom nyskriven text belyser aspekter i både musik och konst.

Missa inte denna unika konsert där olika konstuttryck möts och befruktar varandra.

Popupföreställningen Eldflugan är tillbaka på Artipelag.

Efter sommarens succé bjuder vi åter in Eldflugan till Artipelag. Föreställningen, som riktar sig till barn mellan 3–6 år, utmanar bilden av insekter som något läskigt och riktar istället uppmärksamheten mot deras ljud, rörelser och försvinnande plats i vårt ekosystem.

Eldflugan ges vid fyra tillfällen. Den 14:e och 21:a november kl 13.00 och 15.00.