Ett barnvänligt besöksmål

Ett barnvänligt besöksmål

På konstmuseet Artipelag på Värmdö utanför Stockholm är både vuxna och barn lika välkomna. Här finns stora, barnvagnsvänliga ytor, till och från aktiviteter för unga och tre toaletter utrustade med skötbord. Därutöver har vi ett låsbart amningsrum med både soffa och egen toalett.

Artipelag är skapat av Björn och Lillemor Jakobson, grundarna av BabyBjörn, världens största tillverkare av bärselar. Därav är tillgänglighet för barnfamiljer prioriterad i Artipelags verksamhet.

Exempelvis kan bärselar av märket BabyBjörn gratis lånas i vår informationsdisk. Samma sak gäller för sittvagnar. Ett urval av BabyBjörns produkter för barn finns också till försäljning i vår designbutik.

Mat och dryck för barn

I Bådan Café & Konditori samt Artipelag Restaurang finns matstolar att låna. Båda har även barnmat till försäljning och den buffé som serveras i Artipelag Restaurang har särskilda barnpriser. Har ni egen barnmat med er som ni vill värma? Inga problem, säg bara detta till vår restaurangpersonal så hjälper de er.

Aktiviteter

Våra utställningar har vanligtvis särskilda familjevisningar – antingen riktade till barn eller riktade till vuxna, men där det lilla stök som barn kan föra med sig inte ses som störande. Ibland har vi även särskilda barnguider i vår app samt på vår videosida.

Till och från arrangerar vi särskilda aktiviteter för barn. Det kan vara kurser i måleri och skulptur under skolloven, eller familjehelger då hela Artipelag blir extra inriktat mot barn under en lördag och söndag. Sommartid nyttjar vi närheten till naturen och arrangerar bland annat friluftsmåleri för både vuxna och barn.

Vi vill även tipsa om vår tipspromenad som rör sig genom den vackra, omgivande naturen. Och om ni har tur så är vår 1 200 m² stora Artbox vid ditt besök iordningställd som en trafikstad med vägar, trampbilar och trafikljus. Uppe på takterrassen väntar en spännande stenlabyrint och ibland finns byggleken Building Pieces tillgänglig.

Vill du veta vad som pågår på Artipelag just nu? Besök vår startsida genom att klicka här >>

Ett urval med kul för barn
Flygbild över Artipelag om sommaren.
Artipelag från ovan om sommaren.
Friluftsmåleri om sommaren
Friluftsmåleri om sommaren.
Bild på skötbord.
Ett av tre skötbord på plan ett.
Barn tittar på konst
Konst kan intressera både stora som små.
Bärselevisning
Visning med utlånade bärselar.
Tipspromenad
Tipspromenad.
Full fart i vår labyrint på taket
Full fart i vår labyrint på taket.
Familjehelg med Tillitsverket.
En tidigare familjehelg i vår Artbox i samarbete med Tillitsverket.
Båtbygge
Båtbygge på land från en tidigare familjehelg med Tillitsverket.