Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Guidade visningar

Boka en privat visning
Permanent

Fördjupa ditt besök med en minnesvärd konstvisning med någon av Artipelags kunniga konstvärdar. Samla dina vänner, familjemedlemmar, kollegor eller konstförening och boka en privat visning! Ett perfekt sätt att umgås och få en upplevelse att minnas för livet.

Bild på en konstvärd som håller i en konstvisning. I bilden syns en grupp människor som står vända mot konstvärden. I bakgrunden skymtar två konstverk.

Praktisk information

3 300 SEK/visning á 45–60 min.

För visningar i konsthallen tillkommer entréavgift.

BOKA VISNING

Artipelags visningar går att få på svenska och engelska.

Visningen kan anpassas beroende på önskemål och vi erbjuder även kombinationsvisningar.

För bästa upplevelse håller vi visningar för grupper på max 25 personer.

Vid större grupper delas gruppen upp.

Vi ser gärna att ni bokar minst tio arbetsdagar i förväg. Konstvisningen genomförs under ordinarie öppettider. För konstvisningar utanför konstmuseets ordinarie öppettider, kontakta oss för offert.

Avbokning kan ske fram till 14 dagar innan bokat datum.

Vid avbokning 14–7 dagar innan bokat datum debiteras 50% av kostnaden.

Vid avbokning 6–0 dagar innan bokat datum debiteras 100% av kostnaden.

 

Aktuella visningar

Utställningen I Follow the Sun utreder solrosens olika skepnader i konsten genom måleri, skulptur och fotografi, från 1889 till idag. Välkända nordiska konstnärer som Carl Larsson, Lena Cronqvist och Michael Ancher visas vid sidan av internationellt erkända namn som Emil Nolde, Elina Brotherus, Ai Weiwei och Anselm Kiefer, som alla närmar sig solrosen från vitt skilda konstnärliga och konceptuella vinklar.

Hör om solrosens betydelse för konsten och hur den har inspirerat konstnärer från 1889 fram till idag. Under visningen får ni tillsammans med en av Artipelags kunniga konstvärdar bekanta er med några väl valda verk och konstnärskap samt får en övergripande bild av utställningen i sin helhet.

Läs mer om utställningen

Som namnet antyder handlar Skulptur i natur om det samspel som uppstår när konst placeras i naturen och inte som brukligt i den neutrala vita kuben. Utomhusutställningen inkluderar konstverk av nordiska såväl som internationella konstnärer. I den permanenta samlingen ingår bland andra Jaume Plensa, Maria Miesenberger, Joel Fisher och Klara Kristalova. Skulpturerna förflyttas då och då för att inte befästa ett verk till en särskild plats och periodvis utvidgas även utställningen med tillfälliga inspel, nu senast med en skulptur av Annika Liljedahl.

Under visningen gör vi omsorgsfullt utvalda nedslag i konstsamlingen där vi möter en variation av tekniker, idéer och konstnärskap samt öppnar upp för diskussion om vad som händer när konst möter natur. Observera att visningen hålls utomhus.

Läs mer om utställningen

För den arkitekturintresserade erbjuder vi även Artipelagvisningar. Vad betyder egentligen Artipelag? Och hur kom det sig att de tidigare grundarna av BabyBjörn valde att öppna ett konstmuseum? Välkommen att följa med på en visning där man får höra historien om Artipelag, om arkitekten Johan Nyrén och om konstmuseet som blev hans sista verk.

Under visningen tittar vi på hur olika viljor och idéer kan avspeglas i spännande materialval och inredning.