Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Bobby Medina och Latin American Jazz Experience

Se den stjärnspäckade ensemblen på Artipelags terrass med Baggensfjärden som fond
28 juli 2024

Artipelag har den stora glädjen att få välkomna den amerikanske trumpetaren Bobby Medina tillsammans ensemblen The Latin American Jazz Experience. De bjuder på allt från jazzstandards och latinamerikanska klassiker till originalkompositioner.

Bobby Medina

Information

Ordinarie: 395 SEK
Senior (65 år+):  345 SEK
Art.Pass-medlemmar: 295 SEK


28 juli kl.19.30

Terrassen

Avnjut en härlig konsert på terassen där det också finns möjlighet att köpa mat och dryck.

Om konserten

Artipelag har den stora glädjen att få välkomna den amerikanske trumpetaren, orkesterledaren och kompositören Bobby Medina tillsammans med sin unika ensemble The Latin American Jazz Experience. Medina har handplockat musiker från hela Latinamerika och för första gången kommer de till Stockholm med  konsertprogrammet Soul of Americas. Musiken med koppling till de två amerikanska kontinenterna består av såväl jazzstandards och latinamerikanska klassiker som originalkompositioner. Missa inte detta unika tillfälle till att, med baggensfjärden som fond, möta denna stjärnspäckade ensemble på Artipelags terrass. Programmet sker i samarbete med Ystad Jazz Festival.

Medverkande

Bobby Medina, ursprungligen från Los Angeles, bor sedan flera år i Seattle. Med stor musikalisk nyfikenhet har han införlivat många influenser i sitt musikskapande, bland andra Sérgio Mendes, Duke Ellington och Herb Alpert. Bobby Medina har samarbetat med såväl symfoniorkestrar som storband och har framträtt med världsstjärnor som Ray Charles, Mel Tormé, The Four Tops och The Temptations.

Bobby Medina har rekryterat en ung, begåvad saxofonist till orkestern, nämligen sonen Conrad Medina. Han är verksam i flera musikaliska sammanhang såsom storband, popgrupper, jazz- och latinoensembler.

Gabe Hall-Rodrigues, flitigt anlitad pianist och prisbelönt ackordeonist som fördjupat sig i brasiliansk musik.

Pablo Elorza från Argentina är en brett verksam basist som även ägnar sig åt undervisning och fördjupning i spelteknik.

Med sin härkomst från Maracay, Venezuela influeras Alí av dess kultur och förmedlar detta genom sin skicklighet på Congas, Timbalers, Bongos och latinamerikanska handpercussion.

Hans musikaliska resa började med klassisk percussionträning inom Venezuelas prestigefyllda “El Sistema”-program, känt för att utveckla unga musikaliska underbarn. Genom att fördjupa sig i sitt hantverk odlade Alí de intrikata kubanska rytmerna samtidigt som han sömlöst blandade in element av Funk, R&B och Pop i sin repertoar. Detta överbryggar kulturella klyftor och firar musikens universella språk samtidigt som det lämnar publiken energifylld genom hans dynamiska framträdanden.

Trumslagaren Santiago Hernández är bosatt i födelsestaden Buenos Aires och är en mycket efterfrågad ensemble- och studiomusiker i Argentina.

Bilder