Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Bilden föreställer Artipelags designbutik, i bild syns olika podier utplacerade med olika produkter som säljs i butiken.

Designbutiken

Vacker, hållbar och innovativ design

Direkt till vänster i entréhallen ligger Designbutiken med sin elegant båtformade arkitektur, här möter du samtida formgivning i harmoni med Johan Nyréns storslagna arkitektur. Tanken har varit att skapa, inte en vanlig museishop, utan mer en kombination av butik och showroom för egna designprodukter. Känslan präglas, som så mycket annat på Artipelag, av den skandinaviska livsstilen – kvalitet, hållbarhet, naturlighet.

En viktig målsättning är att även designbutiken ska vara en del av Artipelag-upplevelsen. Det innebär att man vill erbjuda ett utbud som knyter an till de olika utställningarna. Vissa konstnärer har sina egna produkter, i andra fall tas något fram som passar till det aktuella temat. Designbutiken erbjuder därmed ett sortiment av unika produkter, allt i Artipelags anda med vacker, hållbar och innovativ design.

Vid frågor vänligen kontakta butik@artipelag.se.

Webshop

I Artipelags webshop kan du kan handla våra varor online. Utbudet är i stort sett samma som finns i den fysiska butiken. Välkommen att botanisera bland konstböcker, utställningsaffischer, inredning, leksaker och Artipelags egna designprodukter.

Novemberserien

Möbelserien November är exklusivt framtagen av Artipelag och utformad med inspiration av det mjuka novemberljuset i Stockholms skärgård. Borden och stolarna är formgivna av Peter Ejvinsson och Emmy Larsson och säljs endast i Artipelag Designbutik och webshop.

Unik design

Designbutiken har tagit fram ett antal designprodukter som säljs exklusivt på Artipelag samt i webshoppen. Till Artipelags designprodukter hör bland annat Sirivasen och Artipelagkrukorna formgivna av Siri Seger, Artipelags salt- och pepparkvarnar samt skärbrädorna i ek i samma formspråk som möbelserien November.

Presentkort

Ge bort en Artipelagupplevelse. Våra presentkort kan laddas med valfri summa från 100 SEK upp till 2500 SEK och gäller över hela Artipelag; i Designbutiken, i Bådan Café & Konditori, i Artipelag Restaurang samt vid betalning av entrébiljett till Artipelags egna produktioner i konsthallen.

BabyBjörn

BabyBjörn.

I Designbutiken hittar du några av BabyBjörns mest älskade produkter, skapade av Björn och Lillemor Jakobson – initiativtagare till och grundare av Artipelag. Makarna Jakobsons intresse för det estetiska löper som en röd tråd genom BabyBjörns sortiment där design har en lika central roll som kvalitet, säkerhet och funktionalitet. Fråga oss gärna om BabyBjörns produkter eller läs mer via länken nedan.

Läs mer

En hand håller i ett Art.Pass-kort mot vit bakgrund.

Art.Pass.

Art.Pass är Artipelags förmånliga medlemskort som ger ett års obegränsad entré till konstutställningarna, förmånliga priser på konserter, aktiviteter och konstupplevelser samt fina erbjudanden i Designbutiken och restaurangerna.


Köp ett Art.Pass