Take away midsommar

Take away

Förboka, hämta på Artipelag och avnjut hemma! Vårt utbud för upphämtning beställs under veckan och kan hämtas upp på fredagar och lördagar.

Utbudet kan ses längre ner på sidan samt via beställningslänken.

Beställning

Senaste tid att beställa är torsdagar kl 12.

BESTÄLL HÄR >>

Välj först önskad dag för upphämtning och klicka sedan på ”Fortsätt” för att komma vidare till val av ungefärlig upphämtningstid.

Observera att rätter kan sälja slut före beställningen stänger, så vänta inte för länge med att lägga din beställning.

Upphämtning

Utanför vår huvudentré. Vi levererar direkt till din bil, så du behöver inte kliva ur fordonet.

Tider

Fredagar kl 15–17
Lördagar kl 11–13

Betalning

Betalning sker i slutet av beställningsprocessen och kan göras med kort (MasterCard och VISA) eller Swish. Betalning kan tyvärr inte göras på plats på Artipelag.

Vid frågor om beställning, upphämtning eller betalning vänligen kontakta restaurang@artipelag.se.

Meny

Helgkasse

För två personer
Nedan innehåll gäller för vecka 33 (10–16 augusti)

Förrätt
Kantarellsoppa med prästoststång
(gluten, laktos)

Varmrätt
Skinnhalstrad röding med kräftsås, fänkålssallad och dillbakad potatis
(laktos)

Dessert
Mandeltartelette med färska hallon och hallonmousse
(gluten, laktos, mandel, ägg, gelatin)

525 kr per kasse

Tillagningsinstruktion >>

Hamburgerkasse

För två personer

Innehåll
Två hamburgare (2×160 g, råa, gjorda på högrev/bringa)
Gruyèreost
Dressing (ägg)
Krispsallad
Tomat
Karamelliserad lök (laktos)
Hamburgerbröd bakade i vårt bageri (gluten)
Pommes frites (förfriterade)

250 kr per kasse

Tillagningsinstruktion >>

Tillbehör till kassarna

Alla tillbehör är på 150 g

Skagenröra
95 kr

Artipelags gubbröra
85 kr

Fikapåse

Innehåll
Två kardemummabullar (laktos, gluten, ägg)
Två chokladbollar (laktos, gluten från havregryn)

90 kr per påse

Dessert

Vecka 33 (10–16 augusti)

Mandeltartelette (gluten, laktos, mandel, ägg, gelatin)
med färska hallon och hallonmousse

55 kr

Bröd

Ljust surdegsbröd (gluten)
55 kr

Instruktioner

Helgkassen

Vecka 33 (10–16 augusti)

Värm kantarellsoppan i kastrull på medelhög värme. Servera tillsammans med oststången.

Värm potatisen och fisken i ugn på 140°C under fyra till fem minuter – fisken är känslig så den bör tas ut strax före potatisen. Värm kräftsåsen i kastrull på medelvärme. Servera tillsammans med fänkålssalladen.

Hamburgerkassen

Stek eller grilla hamburgarna cirka två minuter på varje sida. Om du har en stektermometer så är runt 60°C en lagom innertemperatur. Lägg sedan på löken och osten, och låt osten smälta lätt. Dela och rosta bröden i en torr stekpanna eller lägg dem på grillen i några sekunder. Pommes frites värmes i ugn på 200°C i tre till fyra minuter. Salta efteråt. Montera till sist burgarna med sallad, tomat och dressing.