Helgkasse för take away fotograferad i vintermiljö

Take away

Förboka, hämta på Artipelag och avnjut hemma! Vårt utbud för upphämtning beställs under veckan och kan hämtas upp på fredagar och lördagar.

Utbudet kan ses längre ner på sidan samt via beställningslänken.

Beställning

Senaste tid att beställa är torsdagar kl 12.

BESTÄLL HÄR >>

Välj först önskad dag för upphämtning och klicka sedan på ”Fortsätt” för att komma vidare till val av ungefärlig upphämtningstid.

Observera att rätter kan sälja slut före beställningen stänger, så vänta inte för länge med att lägga din beställning.

Upphämtning

Utanför vår huvudentré. Vi levererar direkt till din bil, så du behöver inte kliva ur fordonet.

Tider

Fredagar kl 15–17
Lördagar kl 11–13

Betalning

Betalning sker i slutet av beställningsprocessen och kan göras med kort (MasterCard och VISA) eller Swish. Betalning kan tyvärr inte göras på plats på Artipelag.

Vid frågor om beställning, upphämtning eller betalning vänligen kontakta restaurang@artipelag.se.

Meny

Helgkasse

För två personer
Nedan innehåll gäller för vecka 4 (25–31 januari)

Förrätt
Skaldjursröra med räkor, kräftor, krabba och löjrom, serverad med friterade tortillabröd
(gluten, ägg)

Varmrätt
Långbakad högrev bourguignon med rökt sidfläsk, champinjoner, rödvin och smålök, serverad med potatis- och rotselleripuré
(laktos)

Dessert
Mandelkaka med vaniljbavaroise och varm nyponkräm
(laktos, ägg, mandel, gelatin)

595 kr per kasse

Tillbehör till helgkassen

Skagenröra (150 g)
95 kr

Artipelags gubbröra (150 g)
85 kr

Bröd

Ljust surdegsbröd (gluten)
55 kr

Fikapåse

Två kardemummabullar (laktos, gluten, ägg)
Två chokladbollar (laktos, gluten från havregryn)
90 kr per påse

Desserter

Vecka 4 (25–31 januari)

Mandelkaka (laktos, ägg, mandel, gelatin)
med vaniljbavaroise och varm nyponkräm
55 kr

Cheesecake (laktos, ägg, gluten, gelatin)
med mandarin- och blodapelsingelé samt vispad crème frâiche
55 kr

Från konditoriet

Två prisbelönta semlor (gluten, laktos, ägg, mandel)
85 kr

Två mazariner (gluten, laktos, ägg, mandel)
60 kr 

Två punschrullar (gluten, laktos, ägg, mandel, hasselnöt)
50 kr

Två morotsmuffins med färskostfrosting (gluten, laktos, ägg)
70 kr

Tillagningsinstruktion

Helgkassen

Vecka 4 (25–31 januari)

Förrätten ätes utan att först värmas.

Värm köttet med tillbehör, antingen i kastrull med lock på låg värme under 15-20 minuter, eller täckt med folie i ugn på 150°C under cirka 25 minuter. Värm purén under omrörning i kastrull på medelvärme, eller i mikrovågsugn under ett par minuter.

Värm nyponkrämen i en kastrull på medelvärme. Ställ sedan mandelkakan i en djup skål och häll på den varma krämen runt om.

”Tack återigen för en jättegod middag – allt ifrån fin tartelette med Karl-Johan med krispig potatis, korv med rotfrukter och goda tillbehör till underbar äppelpaj med crumble och vaniljsås. Underbart!”

– Tidigare köpare av vår helgkasse