Take away midsommar

Take away

Förboka, hämta på Artipelag och avnjut hemma! Vårt utbud för upphämtning beställs under veckan och kan hämtas upp på fredagar och lördagar.

Utbudet kan ses längre ner på sidan samt via beställningslänken.

Beställning

Senaste tid att beställa är torsdagar kl 12.

BESTÄLL HÄR >>

Välj först önskad dag för upphämtning och klicka sedan på ”Fortsätt” för att komma vidare till val av ungefärlig upphämtningstid.

Observera att rätter kan sälja slut före beställningen stänger, så vänta inte för länge med att lägga din beställning.

Upphämtning

Utanför vår huvudentré. Vi levererar direkt till din bil, så du behöver inte kliva ur fordonet.

Tider

Fredagar kl 15–17
Lördagar kl 11–13

Betalning

Betalning sker i slutet av beställningsprocessen och kan göras med kort (MasterCard och VISA) eller Swish. Betalning kan tyvärr inte göras på plats på Artipelag.

Vid frågor om beställning, upphämtning eller betalning vänligen kontakta restaurang@artipelag.se.

Meny

Helgkasse

För två personer
Nedan innehåll gäller för vecka 39 (28 september – 4 oktober)

Förrätt
Små kroppkakor fyllda med sidfläsk och karamelliserad lök, serveras med brynt kålbuljong
(laktos, gluten, ägg)

Varmrätt
Kycklingballotine med serrano och salvia, rödvinssky och rotfruktskräm
(laktos)

Dessert
Hasselnötstartelette med saltkola och chokladganache
(laktos, ägg, gluten, hasselnötter)

525 kr per kasse

Tillbehör till helgkassen

Skagenröra (150 g)
95 kr

Artipelags gubbröra (150 g)
85 kr

Bröd

Ljust surdegsbröd (gluten)
55 kr

Fikapåse

Innehåll
Två kardemummabullar (laktos, gluten, ägg)
Två chokladbollar (laktos, gluten från havregryn)

90 kr per påse

Dessert

Vecka 39 (28 september – 4 oktober)

Hasselnötstartelette (laktos, ägg, gluten, hasselnötter)
med saltkola och chokladganache

55 kr

Tillagningsinstruktion

Helgkassen

Vecka 39 (28 september – 4 oktober)

Värm buljongen i kastrull på medelvärme. Värm kroppkakorna i ugnen på 175°C under cirka fem minuter, eller i stekpanna på låg- till medelvärme med lite smör lika lång tid. Servera i djup tallrik eller skål tillsammans med buljongen.

Värm kycklingen i ugn på 140°C grader under sju till åtta minuter. Värm skyn i kastrull på medelvärme.

Värm krämen i kastrull på medelvärme under omrörning. Eller i mikrovågsugn under några minuter.

Desserten ätes kall.

”Tack återigen för en jättegod middag – allt ifrån fin tartelette med Karl-Johan med krispig potatis, korv med rotfrukter och goda tillbehör till underbar äppelpaj med crumble och vaniljsås. Underbart!”

– Tidigare köpare av vår helgkasse