Foto av innehållet i en helgkasse för take away

Take away

Förboka, hämta på Artipelag och avnjut hemma! Vårt utbud för upphämtning beställs under veckan och kan hämtas upp på fredagar och lördagar.

Take away-utbudet kan ses längre ner på sidan samt via beställningslänken.

Beställning

Senaste tid att beställa är torsdagar kl 12.

BESTÄLL HÄR >>

Välj först önskad dag för upphämtning och klicka sedan på ”Fortsätt” för att komma vidare till val av ungefärlig upphämtningstid.

Observera att rätter kan sälja slut före beställningen stänger, så vänta inte för länge med att lägga din beställning.

Upphämtning

Till vänster om vår huvudentré. Vill du inte kliva ur fordonet, så kan vi leverera direkt till din bil.

Tider

Fredagar kl 15–17
Lördagar kl 11–13

Betalning

Betalning sker i slutet av beställningsprocessen och kan göras med kort (MasterCard och VISA) eller Swish. Betalning kan tyvärr inte göras på plats på Artipelag.

Vid frågor om beställning, upphämtning eller betalning vänligen kontakta restaurang@artipelag.se.

Meny

Helgkasse

För två personer
Nedan innehåll gäller för vecka 15 (12–18 april)

Förrätt
Kall inkokt lax med sparrisdressing, picklad gurka, smörgåskrasse och potatiskrisp
(ägg)

Huvudrätt
Ungtupplårfilé med tryffelvelouté, potatiskaka smaksatt med nässlor och schalottenlök samt rostade primörer
(laktos)

Dessert
Paj på päron och röda vinbär med hasselnötscrumble samt karamelliserad vaniljsås
(gluten, ägg, laktos, hasselnöt)

650 kr per kasse

Vegetarisk helgkasse

För två personer, lakto-ovo-vegetarisk
Nedan innehåll gäller för vecka 15 (12–18 april)

Förrätt
Inkokt fänkål med sparrisdressing, picklad gurka, smörgåskrasse och potatiskrisp
(ägg)

Huvudrätt
Confiterad rotselleri med tryffelvelouté, potatiskaka smaksatt med nässlor och schalottenlök samt rostade primörer
(laktos)

Dessert
Paj med päron och röda vinbär samt hasselnötscrumble och karamelliserad vaniljsås
(gluten, ägg, laktos, hasselnöt)

650 kr per kasse

Bröd

Ljust surdegsbröd (gluten)
55 kr

Fikapåse

Två kardemummabullar (laktos, gluten, ägg)
Två chokladbollar (laktos, gluten från havregryn)
90 kr per påse

Desserter

Vecka 15 (12–18 april)

Paj med päron och röda vinbär (gluten, ägg, laktos, hasselnöt)
samt hasselnötscrumble och karamelliserad vaniljsås
55 kr

Tillagningsinstruktion

Helgkassen

Vecka 15 (12–18 april)

Förrätten ätes utan att först värmas.

Värm tuppen/rotsellerin och potatiskakan i ugn på 150°C under 8–10 minuter (potatiskakan kan behöva nån minut till). Låt grönsakerna gå med under de sista 4–5 minuterna. Värm såsen i kastrull på medelvärme.

Efterrätten ätes utan att först värmas.

”Tack återigen för en jättegod middag – allt ifrån fin tartelette med Karl-Johan med krispig potatis, korv med rotfrukter och goda tillbehör till underbar äppelpaj med crumble och vaniljsås. Underbart!”

– Tidigare köpare av vår helgkasse