Take away

Take away

Förboka, hämta på Artipelag och avnjut hemma! Vårt utbud för upphämtning beställs under veckan och kan hämtas upp på fredagar och lördagar.

Utbudet kan ses längre ner på sidan samt via beställningslänken.

Beställning

Senaste tid att beställa är kl 12 dagen före önskad upphämtning.

BESTÄLL HÄR >>

Välj först önskad dag för upphämtning och klicka sedan på ”Fortsätt” för att komma vidare till val av ungefärlig upphämtningstid.

Upphämtning

Utanför vår huvudentré enligt dagar och tider nedan. Vi levererar direkt till din bil, så du behöver inte kliva ur fordonet.

Fredagar kl 15–17
Lördagar kl 11–13

Betalning

Betalning sker i slutet av beställningsprocessen och kan göras med kort (MasterCard och VISA) eller Swish. Betalning kan tyvärr inte göras på plats på Artipelag.

Vid frågor om beställning, upphämtning eller betalning vänligen kontakta restaurang@artipelag.se.

Meny

Take away grillkasse

Grillkasse

För två personer

Innehåll
Barbequemarinerad fläskkarré 250 g (rå, skall grillas)
Ört- och citronmarinerad kycklinglårfilé  250 g (rå, skall grillas)
Färskpotatissallad med rädisor, kapris, gräslök och grön sparris
Marinerade grönsaker (förgrillade, ätes kalla)
Halloumi (förgrillad, ätes kall)
Fänkålsslaw (ägg)
Grönsallad
Hemgjort kryddsmör (laktos)
Chilibearnaise (laktos, ägg)

395 kr per kasse

Tillagningsinstruktion >>

Take away hamburgerkasse

Hamburgerkasse

För två personer

Innehåll
Två hamburgare (2×160 g, råa, gjorda på högrev/bringa)
Gruyèreost
Dressing (ägg)
Krispsallad
Tomat
Karamelliserad lök (laktos)
Hamburgerbröd bakade i vårt bageri (gluten)
Pommes frites (förfriterade)

250 kr per kasse

Tillagningsinstruktion >>

Take away helgkasse

Helgkasse

För två personer

Innehåll
Artipelags gravlaxröra på rostat ljust surdegsbröd (laktos, gluten, ägg)
Grillat majskycklingbröst, krämiga toppmurklor, grön sparris och rostad färskpotatis (laktos)
Vaniljbavaroise med kompott på röda vinbär och jordgubb samt crumble på havre och kokos (laktos, gluten, ägg, gelatin)

525 kr per kasse

Uppvärmningsinstruktion >>

Tillbehör take away

Tillbehör till kassarna

Alla tillbehör är på 150 g

Skagenröra
95 kr

Artipelags gubbröra
85 kr

Pesto av ramslök
75 kr

Fikapåse take away

Fikapåse

Innehåll
Två kardemummabullar (laktos, gluten, ägg)
Två chokladbollar (gluten från havregryn)

90 kr per påse

Godispåse take away

Godispåse

Innehåll
Ask med fyra praliner av mörk choklad och saltkaramellganache (laktos)
En påse syrliga geléhallon (gelatin)

90 kr per påse

Dessert take away

Dessert

Vaniljbavaroise (laktos, gluten, ägg, gelatin)
med kompott på röda vinbär och jordgubb samt crumble på havre och kokos
45 kr

Take away bröd

Bröd

Ljust surdegsbröd (gluten)
55 kr

Instruktioner

Grillkassen

Lägg karrén och kycklingen på grillen när den fått en bra glödbädd. Grilla kycklingen tre till fyra minuter på varje sida. Grilla karrén fyra till fem minuter på varje sida. Låt sedan karrén och kycklingen vila i utkanten av grillen under cirka fem minuter. Salta eventuellt.

Hamburgerkassen

Stek eller grilla hamburgarna cirka två minuter på varje sida. Om du har en stektermometer så är runt 60°C en lagom innertemperatur. Lägg sedan på löken och osten, och låt osten smälta lätt. Dela och rosta bröden i en torr stekpanna eller lägg dem på grillen i några sekunder. Pommes frites värmes i ugn på 200°C i tre till fyra minuter. Salta efteråt. Montera till sist burgarna med sallad, tomat och dressing.

Helgkassen

Värm kycklingen och potatisen i ugn på 150°C i sex till sju minuter. Lägg med sparrisen under den sista minuten. Värm murklorna i kastrull på medelvärme tills de blivit varma, vilket brukar ta cirka två minuter. Rosta surdegsbrödet i torr panna eller i brödrost, alternativt smörstek brödet på medelhög värme i en minut per sida.