Take away höst 2020

Take away

Förboka, hämta på Artipelag och avnjut hemma! Vårt utbud för upphämtning beställs under veckan och kan hämtas upp på fredagar och lördagar.

Utbudet kan ses längre ner på sidan samt via beställningslänken.

För beställning av julkasse för upphämtning 4–5 samt 11–12 december, klicka här >>

För beställning av julkasse för upphämtning 18–19 samt 23 december, klicka här >>

Beställning

Senaste tid att beställa är torsdagar kl 12.

BESTÄLL HÄR >>

Välj först önskad dag för upphämtning och klicka sedan på ”Fortsätt” för att komma vidare till val av ungefärlig upphämtningstid.

Observera att rätter kan sälja slut före beställningen stänger, så vänta inte för länge med att lägga din beställning.

Upphämtning

Utanför vår huvudentré. Vi levererar direkt till din bil, så du behöver inte kliva ur fordonet.

Tider

Fredagar kl 15–17
Lördagar kl 11–13

Betalning

Betalning sker i slutet av beställningsprocessen och kan göras med kort (MasterCard och VISA) eller Swish. Betalning kan tyvärr inte göras på plats på Artipelag.

Vid frågor om beställning, upphämtning eller betalning vänligen kontakta restaurang@artipelag.se.

Meny

Helgkasse

För två personer
Nedan innehåll gäller för vecka 48 (23–29 november)

Förrätt
Getostterrine på rågbröd med rostade hasselnötter, gulbetor och timjanshonung
(laktos, gluten, nötter, gelatin)

Varmrätt
Pankostekt kyckling fylld med rostad vitlök- och salviafärskost serverad med citronrostade grönsaker, madeirasky och potatisfondant
(laktos, gluten, ägg)

Dessert
Bakelse med yoghurtmousse, blåbärskompott, mazarinbotten och citronkräm
(laktos, ägg, gelatin, mandel)

525 kr per kasse

Tillbehör till helgkassen

Skagenröra (150 g)
95 kr

Artipelags gubbröra (150 g)
85 kr

Bröd

Ljust surdegsbröd (gluten)
55 kr

Fikapåse

Innehåll
Två kardemummabullar (laktos, gluten, ägg)
Två chokladbollar (laktos, gluten från havregryn)

90 kr per påse

Dessert

Vecka 48 (23–29 november)

Bakelse (laktos, ägg, gelatin, mandel)
med yoghurtmousse, blåbärskompott, mazarinbotten och citronkräm

55 kr

Tillagningsinstruktion

Helgkassen

Vecka 48 (23–29 november)

Förrätten ätes kall.

Värm potatisen i ugn på 150°C under tio till tolv minuter. Låt kycklingen gå med under de sista sju till åtta minuterna.

Värm skyn i kastrull på medelvärme. Grönsakerna värms i stekpanna på medelvärme under tre till fyra minuter, eller så får de också gå med i ugnen, då under fyra till fem minuter.

Efterrätten ätes kall.

”Tack återigen för en jättegod middag – allt ifrån fin tartelette med Karl-Johan med krispig potatis, korv med rotfrukter och goda tillbehör till underbar äppelpaj med crumble och vaniljsås. Underbart!”

– Tidigare köpare av vår helgkasse
Julkasse före jul

Information

Julkasse för två personer, pris 695 kr
Nedan innehåll gäller för upphämtning vecka 49 (4–5 december) och vecka 50 (11–12 december)

Senaste tid att beställa är torsdagar kl 12.

BESTÄLL HÄR >>

Upphämtning

Utanför vår huvudentré. Vi levererar direkt till din bil, så du behöver inte kliva ur fordonet.

Tider

Fredagar kl 15–17
Lördagar kl 11–13

Sill och kall fisk

Artipelags julsill
Senapssill
Löjromsströmming
Krämig pepparrot- och äppelsill
Gubbröra

Fänkålsgravad lax med hovmästarsås
Saffransgravad torskrygg med citronmajonnäs
Vår egen varmrökta lax
Skagenägg

Potatis (okokt)
Lagrad prästost

Kallt kött

Senapsgriljerad julskinka
Kycklingpaté med rostade pistagenötter
Artipelags julsylta på kalvbog och fläsklägg
Egenrökt lammbog
Äppelchutney
Lingon- och stjärnanisdipp

Varmt

Egengjord fläskkorv med tryffel och karamelliserad lök som serveras med gräddkokt grönkål, stekt brysselkål och äpple samt potatiskaka

Dessert

Saffranspannkaka med björnbärssylt och lättvispad grädde

Godislåda

Obs, godislådan ingår inte i julkassen utan beställes separat. Innehåller fem sorters godis med två bitar av varje. Pris 60 kr per låda.

Paté de fruit äpple
Geléhallon
Wienernougat
Mintkyss
Pralin med apelsin och rom

Julkasse till jul

Information

Julkasse för två personer, pris 695 kr
Nedan innehåll gäller för upphämtning vecka 51 (18–19 december) och dagen före julafton (23 december)

Senaste tid att beställa är torsdagen den 17 december kl 12 (detta gäller även för upphämtning onsdagen den 23 december).

BESTÄLL HÄR >>

Upphämtning

Utanför vår huvudentré. Vi levererar direkt till din bil, så du behöver inte kliva ur fordonet.

Tider

Fredagar kl 15–17
Lördagar kl 11–13
23 dec kl 15–17

Sill och kall fisk

Artipelags julsill
Senapssill
Löjromsströmming
Krämig pepparrot- och äppelsill
Gubbröra

Fänkålsgravad lax med hovmästarsås
Saffransgravad torskrygg med citronmajonnäs
Vår egen varmrökta lax
Skagenägg

Potatis (okokt)
Lagrad prästost

Kallt kött

Senapsgriljerad julskinka
Kycklingpaté med rostade pistagenötter
Artipelags julsylta på kalvbog och fläsklägg
Egenrökt lammbog
Äppelchutney
Lingon- och stjärnanisdipp

Varmt

Köttbullar
Prinskorv
Janssons frestelse
Ingefärsglaserad fläsksida
Rödkål
Brysselkål och karamelliserade äpplen

Dessert

Saffranspannkaka med björnbärssylt och lättvispad grädde

695 kr per kasse

Godislåda

Obs, godislådan ingår inte i julkassen utan beställes separat. Innehåller fem sorters godis med två bitar av varje. Pris 60 kr per låda.

Paté de fruit äpple
Geléhallon
Wienernougat
Mintkyss
Pralin med apelsin och rom