Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Kväll om Kiefer

Hannes Meidal, Lena Endre och ensemble

Praktisk information

Plats
Konserten genomförs inne i utställningen.
Pris
395 kr för endast konsert
795 kr för konsert samt inledande buffé i Artipelag Restaurang
Datum och tid
Torsdagen den 4 augusti kl 18.30-19.45
Biljetter
Biljetter finns att köpa online genom knappen nedan och i kassan på Artipelag.

Upplev Anselm Kiefers konstnärskap på ett nytt, fördjupat sätt i denna föreställning speciellt sammansatt för Artipelags Kieferutställning.

Dramatenskådespelarna Hannes Meidal och Lena Endre läser ur brevväxlingen mellan exilförfattarna Paul Celan och Nelly Sachs vars texter starkt influerat Kiefers konstnärskap. I maj 1954 skriver Nelly Sachs från Stockholm till diktarkollegan Paul Celan, då bosatt i Paris, efter att ha läst hans debutdiktsamling. Detta blir början på en drygt femton år lång brevväxling mellan de båda. Deras rörande korrespondens präglas av djupt samförstånd och den tröst de båda får av att ha funnit en själsfrände, i språket såväl som i den vardagliga kampen för att orka fortsätta leva och skriva trots alla minnen av andra världskrigets fasor.

Några av Skandinaviens mest eftersökta unga solister framför musik av Bach, Brahms och Messiaen.

Hannes Meidal och Lena Endre – recitation, Johanna Rudström - mezzosopran, Emma Nyman - viola, David Huang – piano

Praktisk information

Före konserten finns möjlighet att äta av vår sommarbuffé i Artipelag Restaurang.

På buffén finner du ett kallt bord med bland annat sillar, lax och sallader, ett varmt bord med kött- och fiskrätter samt vegetariska alternativ. Råvaror och smaker varierar efter tillgänglighet och säsong. Som avslutning finns ett kaffe- och dessertbord med läckerheter från vårt eget konditori.

Buffén serveras kl 17.00 och buffén bokas i samband med biljettköp. Vid mån av plats kan buffén bokas på plats på Artipelag samma dag, men vi rekommenderar förköp.

Utöver Artipelag Restaurang så håller även Bådan Café & Konditori öppet fram tills konsertstart.

Det finns möjlighet att åka med en direktbuss från Cityterminalen till Artipelag, samt tillbaka. Bussen avgår kl 16.00 och är framme på Artipelag ca kl 16.30. Återresa från Artipelag kl 20.00.

Buss tur och retur ingår i alla biljetter men plats måste förbokas under köpprocessen. Det går inte att boka plats enbart till eller från Artipelag.

Passa på att besöka Anselm Kiefer – Essence-Eksistence och utomhusutställningen Skulptur i natur. Konsthallen håller öppet till 18:00. Biljett till utställningarna köpes separat på plats på Artipelag.

Vår designbutik håller öppet fram till konsertstart.

Konserten genomförs i foajén och kan nås utan trappor direkt från huvudentrén. Samma gäller tillgång till WC. Hiss upp till Artipelag Restaurang finns.

Mer praktisk information om ditt besök på Artipelag finns här >>