Mats Theselius – Urban Cowboy

8 JULI – 23 AUGUSTI 2015
ARTBOXEN

Utställningen Urban Cowboy som visas i Artipelags Artbox utgår från designern Mats Theselius omfattande samlingar. Utställningen består av sex installationer: den ryska samlingen, Braunsamlingen, Eremitens koja samt musikinstrument, köksutensilier och det nya projektet Let’s Kiosk. Dessa fungerar både som självständiga konstverk och som inspirationskällor i hans konstnärliga skapelseprocess. På detta sätt erbjuder utställningen en unik insikt i hela Mats Theselius konstnärskap.

Mats Theselius (född i Stockholm 1956), utbildad på Konstfack i Stockholm 1979-1984 är en av Sveriges mest uppmärksammade formgivare. Han har skapat en rad designikoner med klassikerstatus. I hans omfattande produktion finns ett flertal skulpturala fåtöljer, men också skåpet National Geographic, Eremitens koja och betonggolvet Kelim.

Theselius finns representerad på Nationalmuseum i Stockholm, Röhsska Museet i Göteborg, Designmuseet Danmark i Köpenhamn, Nasjonalmuseet i Olso, Ryska Statens konstsamlingar i Moskva och Museum für Angewandte Kunst i Köln.

Theselius har fått Torsten och Wanja Söderbergs pris, Bruno Mattssonpriset och Wallpaper Design Award. Han har också varit verksam som professor vid HDK i Göteborg 1995-1996 och är sedan 2011 medlem av Kungliga Konstakademien.

Den 23 augusti, sista utställningsdagen till ära kommer Mats Theselius med sina musikvänner göra en unik, kortare spelning i Artboxen kl 14.00 och kl 16.00. Uppträdandet ingår i entrépriset. Varmt välkomna!

Ladda ned vår app

Hör Theselius berätta om utställningen med egna ord och få mer info i våra interaktiva utställningskataloger med audioguider för iOS och Andriod -telefoner och läsplattor. Perfekt att använda i utställning eller att fördjupa dig i innan eller efter ditt besök. Sök på Artipelag i Appstore och Google Play.

ARTIPELAG PLAY
Intervju med Mats Theselius om utställningen Urban Cowboy på Artipelag 8 juli – 23 augusti 2015.