Stacey Kent

Konsert med Stacey Kent

Foto: Nicolas Nodland, Diane Sagnier

Den 19 och 20 oktober, i samband med Stockholm Jazz Festival, gästas Artipelag av den amerikanska jazzsångerskan och världsartisten Stacey Kent och saxofonisten Jim Tomlinson. Vissa musiker utvecklar framgångsrika samarbeten över tid. Men Stacey Kent och Jim Tomlinsons besynnerliga kemi slog till direkt, som om de var passande bitar i ett gemensamt musikaliskt pussel.

Under en 20 år lång karriär har framgångarna varit många. En serie med prisvinnande album med standards ledde vidare till ett rikt och varierande uttryck som nådde sitt zenit på senaste albumet I know I dream, som tilldelades Jazz Vocal Album of the Year under 2018 Jazz Japan Awards. En orkesterplatta fyllt med bossanova, standards och nya låtar komponerade av Jim Tomlinson tillsammans med bland annat nobelprisvinnaren Kazuno Ishiguro, som Stacey och Jim arbetar med sedan sju år tillbaka.

Efter att ha skrivit på för erkända Blue Note under 2007 har deras skapelser blivit än mer eklektiska. Och Staceys stora språkkunskaper har fört med sig att hon kunnat ge ut ett album helt på franska –Raconte-Moi – och hennes flytande portugisiska har möjliggjort samarbeten med brasilianska artister som Marcos Valle, även känd som bossanovans fader.

Tillsammans med Claes Cronas fantastiska trio kommer Stacey och Jim under Stockholm Jazz Festival framföra en repertoar av låtar som visar på duons hela bredd av färdigheter och som ger en fingervisning om varför deras lyssnarskara bara fortsätter växa.

Speldatum

Fredagen den 19 oktober kl 19.00. Ett fåtal biljetter finns.
Lördagen den 20 oktober kl 19.30. Extrainsatt konsert, biljetter finns.

Biljettpriser

450 kr – Ordinarie

Art.Pass

395 kr – Art.Pass-medlemmar (se utskickat medlemsmejl)

Allmän information, transport och mat

Spellängd

2 timmar och 15 minuter, inklusive 20 minuters paus. Konserten framförs i vår Artbox.

Sittplatser

Denna konsert har ingen gradäng. Samtliga sittplaster är numrerade. Konsertgästerna sitter på stolar som står på golvet.

Buss och transport

Vid föreställningens slut har kollektivtrafiken slutat gå för dagen. Men du kan boka plats i vår direktbuss för 100 kr tur och retur från centrala Stockholm till Artipelag. Bussen avgår i anslutning till konserten och resan tar cirka 25 minuter.

Bussen bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att bussbiljett måste bokas senast kl 15.00 dagen före konserten.

Avgång från Vasagatan

Fredagen den 19 oktober: Buss avgår kl 16.30 och 18.00.
Lördagen den 20 oktober: Buss avgår kl 17.30 och 18.45.

Bussarna är gula och körs av Traveller. De avgår från Vasagatan, nära Centralplan 9 (den lilla vändplatsen utanför O’Learys). En hållplatsstolpe med texten ”Artipelag” finns vid avgångsplatsen.

Måltider och tilltugg

Buffén serveras endast fredagen den 19 oktober. Lördagen den 20 oktober håller istället Bådan Café & Konditori öppet kl 18–19.30 där soppa, matiga smörgåsar och fika kan beställas.

På plats erbjuder vi en buffé som serveras två timmar innan konsertens start i Artipelag Restaurang. Buffén bokas och betalas i samband med biljettköp via Ticketmaster.

Pauspaket

Pauspaket ett
Skagenkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket två
Getostkanapé och ett glas mousserande.
145 kr

Pauspaket tre
Artipelags morotskaka med bryggkaffe.
65 kr

Pauspaket bokas och betalas via Ticketmaster i samband med biljettköp. Observera att pauspaket måste bokas senast kl 15.00 dagen före konserten.

Pausen är 20 minuter lång och vi rekommenderar förbokning för att undvika kö till kassan.

Praktisk information

Rullstolsplatser

Vi har ett begränsat antal platser inne i salongen som är avsedda för rullstolar. Dessa bokas via Ticketmasters kundsupport (0771–70 70 70) eller på plats i vår informationsdisk. Det är viktigt att du vid bokningen uppger att du vill boka en rullstolsplats, samt om du är Art.pass-medlem. En ledsagarplats per rullstol ingår i biljettpriset.

Bil och parkering

För den som kommer med bil finns det gott om parkeringsplatser.

Stacey Kent live – New York
Marcos Valle, Stacey Kent - The Answer tillsammans med Jim Tomlinson live på Birdland - New York
Line up

Claes Crona Trio består av Claes Crona (piano), Hans Andersson (bas) och Johan Löfcrantz Ramsay (trummor).

Stockholm Jazz Festival – 12-21 oktober 2018

Artipelag är stolta över att få vara en del av Stockholm Jazz Festival, en av Sveriges äldsta festivaler och ett av Stockholms största evenemang. 

Stockholm Jazz Festival