Utställningsbakelse Margiela – Åren med Hermès

Utställningsbakelse för Margiela, åren med Hermès

Som brukligt har vi till vinter- och vårutställningen tagit fram en bakelse inspirerad av Margiela, åren med Hermès.

Det är en delikat anrättning med mjölkchokladbavaroise gjord på Valrhona Jivara, havtornskompott, salt smörkola och brownie med chokladcrisp på solroskärnor och kakaonibs. Finns till försäljning i Bådan Café & Konditori fram till utställningens slut den 28 april samt någon vecka därefter.

Vår konditor Annie Hesselstad om bakelsen:

”Min första tanke var självklart något elegant, lyxigt och genomtänkt ner till minsta detalj. Jag ville precis som i utställningen kombinera Hermès orangea värld med Margielas vita värld. Den orangea delen som grund för modehuset Hermès tidlösa elegans och det den vita färgen på ett hörn som symboliserar Margielas avantgardism.”

Bakelsen uppmärksammas i en artikel om lyxdesserter i Svenska Dagbladet den 15 februari:

”Elegant, lyxigt och välskräddat. Det här är ett bakverk värdigt en catwalk. … En perfekt efter-utställning-fika för den som inte är ute efter sockerkick, utan föredrar kombinationen av syra, sötma och sälta.”

I videon nedan träffar Annie Hesselstad matgeeken Johan Hedberg och berättar om bakelsen.