Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här >>

Överlägsen vinnare i årets semmeltest

Nacka Värmdö Posten har utsett Artipelags semla till en vinnare bland ett flertal lokala konditorier i Nacka.

Annie Hesselstad är Artipelags chefskonditor och skapare av vinnarsemlan.
– Så roligt att vi för tredje gången har fått denna utmärkelse, det är vi verkligen glada och stolta över.

Vad är semlans hemlighet?
– Vetebullen är bakad på ekologiskt mjöl och smaksatt med grovmalen kardemumma och mandelfyllningen består av mandelmassa samt rostade mandlar som tillsammans med kardemumman och en liten skvätt Grönstedts VS ger semlan en rejäl karaktär, berättar Annie Hesselstad.

Tillsammans med den luftigt vispade grädden och ett perfekt klippt lock pudrat med florsocker blir resultatet allt man kan önska sig av en klassisk semla. 

Semlorna säljs styckvis i Bådan café & konditori: stor semla 49 kr.  
Vill du beställa semlor inför fettisdagen den 21/2 så gör du det enkelt via länken nedan och senast måndag den 20/2 kl.12.00. Har du frågor så kan du kontakta oss på konditori@artipelag.se

Urklipp tidning semmelpanel

Hur går semmeltestet till och vad säger testpanelen?

Semmeltestet är ett blindtest, där testpanelen inte vet var semlan de får smaka på är bakad. Varje deltagare i panelen får sätta betyg mellan 0 och 5, varpå ett snittbetyg räknas fram. Panelen bedömer också utseendet på semlorna innan de har delats upp.

”Syns tydligt att det är stora bitar i mandelmassan — kvalitet”, hörs från en i panelen.
”Klart bäst i test, en rysning går genom kroppen — bästa bullen, mörk och rejäl mandelmassa, mycket florsocker, wow!”, utropar en annan.
”Höjden på locket skvallrar om klass!”, konstaterar en tredje.
”När florsockret fallit till marken, grädden torkats bort ur mungiporna och den sista mandelmassbiten svalts står det klart att semlan från Artipelags Café Bådan & Konditori var bäst — igen!”

Betyg: 4,7 av 5