Fornasetti-verkstad för barn

Fornasetti-verkstad

Gör en egen Fornasetti-tallrik! Alla lördagar och söndagar fram t.o.m. 26 januari arrangerar vi en kreativ verkstad i anslutning till familjevisningen kl 11.30 av utställningen FORNASETTI Inside Out Outside In.

Med porslinsmåleri utforskar vi Fornasettis sätt att förändra en yta genom dekoration. Verkstaden handleds av en av våra konstguider och denne inspirerar och instruerar deltagarna till att göra sina egna tolkningar av Fornasetti-motiv som fiskar, katter, fjärilar, händer och ansikten.

Med porslinspenna på tallrik befästs motivet på plats genom att först torka i 5-10 minuter för att sedan brännas i 160 grader under 25 minuter i ugnen hemma. Självklart kommer även teckningsmaterial finnas till hands, med Fornasetti-siluetter att färglägga.

Verkstaden sker utanför entrén in till utställningen och är riktad till barn på sju år och uppåt. Den kostar inget för barnen (den vuxne behöver dock biljett till konsthallen) och genomförs alla helger fram t.o.m. den 26 januari då utställningen avslutas. Start kl 11.30 med en ca femton minuter lång familjevisning följt av 30-45 minuters verkstad. Maximalt antal är 10 barn. Ingen föranmälan, först till kvarn gäller. En vuxen behöver närvara vid barnets sida under den inledande familjevisningen inne i utställningen, och kan i mån av plats även sitta vid barnets sida under själva verkstaden.

Efter verkstaden är avslutad så startar en öppen verksamhet med färgpennor, papper och Fornasetti-pyssel.