Featured Video Play Icon

Familjehelg med Tillitsverket

Utöver familjehelgen 15–16 oktober 2016 anordnar Tillitsverket en konferensdag med fördjupande samtal på fredag 14 oktober. Läs mer och anmäl dig dit genom att klicka här >>

Välkomna till en helg fylld av lek- och skapande äventyr när Tillitsverkets upplevelseutställning Skapa, Leka, Lyssna har premiär på Artipelag! Utställningen vill bjuda in till upplevelser om den lekande, skapande människan. Insikter för tanken, känslan och kroppen. Möjligheter för roliga gemensamma stunder i lekens värld. Och för vuxna att än mer förstå lekens och skapandets betydelse för människans välmående.

Tillit är en nyckel för social hållbar utveckling. Under tre år har Tillitsverket, med stöd från Allmänna arvsfonden, skapat utgångspunkter för fördjupning, insikter och upplevelser tillsammans med pedagoger, myndigheter, ensamkommande flyktingbarn, företagare, föräldrar, dropouts, forskare, tjänstemän, vuxna och barn i alla åldrar. Upplevelseutställningen Skapa, Leka, Lyssna – en hyllning till människans skaparkraft vill samla och vidare inspirera fler att tro på och vilja satsa på lek, kreativitet, skapande, samverkan för positiv samhällsutveckling.

Kom alla glada stora och små, vuxna och barn och ta del av vår stad. Strosa omkring hela dagen lång och pröva det den kan bjuda.

Ja, kom och besök det vackra sagoslottet där allt är möjligt. I sagans förtrollade värld. Lyssna och lek
. Var med i en sagodans.

För dig som vill äventyr finns också något att hämta. Nu startar äventyrsleken där allt kan hända. Den går i fantasin över skogar och berg. Kommer vi att klara oss fram?

Vem blir du efter ett besök i teatergarderoben? Och vad händer i manegen? En modeparad eller en cirkusföreställning? 
Vågar du och vill du vara med?

Vi bygger kanske en båt. Eller springer i balansbanan där mod och beslutsamhet övas.
 Här finns något för både barn och vuxna. Men att leta efter trollkarlens skatt, det får bara barnen göra.

Tillitsverkets utställning är en stad där allt är möjligt.

Sagolekshuset

Lyssna på saga, förundras, inspireras och låt sagan leva vidare i leken.

Äventyrslek

Följ med på äventyr i fantasins värld. En lekledare tar oss med i en lek genom skogen, över ängen, in i grottan. För vuxna och barn tillsammans.

Teaterlek

I vår välfyllda maskeradgarderob kan du klä dig i olika kläder och skepnader. Gör entré som vacker dam, mystisk spion eller cirkusakrobat.

Skaparhuset

Här finns möjlighet att genom färg och form eller genom att göra collage övervinna det vita pappret. Eller skriva dikter på ”klotterplanket”.

Bygglek

Prova på att hamra, såga, snickra. Med gemensamma krafter skapar vi ett allt-är-möjligt-bygge. Vad blir det? Ett skepp, en koja eller ett slott?

Balansbana

Balansera över stock och lina. Öva ditt mod, din balans och beslutsamhet.

Vuxna är varmt välkomna även utan barn. Tillitshuset är fyllt med inspiration, kunskap och forskning om leken och skapandets betydelse för människan. Här finns också Tillitsstjärnan, en workshop för det svåra begreppet tillit. I anslutning till utställningen visas dokumentärfilmen Den lekande människan.

Tidsschema Skapa, Leka, Lyssna >>

Håll utkik på www.artipelag.se och www.tillitsverket.se för detaljerat program senare i oktober. Inträdet kostar 100 kr, oavsett du kommer en person eller en hel familj. Betalas på plats på Artipelag.

Trailer – Den lekande människan från TillitsverketVimeo.