Klassiskt julbord

Klassiskt julbord för företag

Julborden för 2019 är nu över. Välkomna åter julen 2020!

Är ni privatpersoner och vill boka ett julbord? Klicka då här >>

Julbordet serveras alla dagar mellan den 30 november och 22 december 2019.
Passa på att kombinera julbordet med ett kreativt möte eller konferens i någon av våra fina möteslokaler!

Ta med företaget på julbord i Artipelag Restaurangs vackra skärgårdsmiljö med en enastående utsikt över Baggensfjärden. Under december tänder vi upp den öppna spisen och dukar fram klassisk julmat med allt som hör till – liksom ett dessertbord som är lika juligt vackert som gott.

Vårt mål är att värna julens traditioner och plocka den bästa julmaten från norr till söder samt från förra seklets början och ända fram till i dag. Du finner de klassiska rätterna samt ett axplock från nyare tider.

Julmaten görs från grunden här på Artipelag eller levereras från lokala producenter på Värmdö med omnejd. Fisk och kött röker vi i vårt eget rökeri, sill och strömming lägger vi själva in. Pressyltan och slaktarterrinen är hemgjord och osten hämtar vi från det lokala mejeriet Ostmakeriet.

Det vi inte finner på Värmdö hämtar vi från övriga Sverige – julskinkan härstammar från gårdar i Dalsland. Vår egengjorda vildsvinskorv, med smak av äpple och timjan, har sitt ursprung i Södermanland och Östergötland. Tjälknölen görs på älg från norra Sverige och kycklingleverpastejen görs på svensk gårdskyckling.

Den söta avslutningen dukas upp av vårt prisbelönta bageri och konditori. Malten till vörten levereras från Värmdö Bryggeri och till kompotter och krämer vänder vi oss till Värmdö Musteri. Med fokus på sötsaker och godis så finns det något för alla – lingongeléhallon smaksatta med kanelsocker, havtornsmarmelad och självfallet den klassiska saffranspannkakan.

Vår köksmästare Patrik Gullmarsvik lämnar inget åt slumpen utan säkrar hög kvalitet in i minsta detalj. Chefskonditor Annie Hesselstad står för det dignande dessertbordet och sommelier Tim Good kompletterar tallrikens smaker med passande öl, viner, snaps och avec.

Julbordet inleds med en kopp värmande glögg samt, givetvis, pepparkakor. Och för den som inte fått nog när kvällen är över så finns det julgodis att köpa med sig hem.

Välkomna!

Allmän information

Tillfällen och tider 2019

Julbord serveras alla dagar mellan den 30 november och 22 december 2019.

På måndagar och tisdagar (2–3, 9–10, 16–17 december) endast sittning dagtid (kl 11.30–16.00, senast till bords kl 14.30).

Onsdagar till söndagar (4–8, 11–15, 18–22 december) sittning dagtid (kl 11.30–16.00, senast till bords kl 14.30) samt kvällstid (från kl 17.00, senast till bords kl 20.30, stängning kl 22.00).

Sällskap om 80 personer eller fler kan boka en sittning exklusivt. Vi kan även öppna upp kvällstid på måndagar och tisdagar om ert sällskap är på 50 personer eller fler.

Vegetarian eller vegan?

Önskas ett vegetariskt eller veganskt julbord? Mejla eller ring till bokningen och ange ditt bokningsnummer och datum för ankomst till jul@artipelag.se eller 08-570 130 60 så löser vi det.

Allergier

Du kan alltid fråga oss om innehållet i maten. Mejla eller ring till bokningen på jul@artipelag.se eller på 08-570 130 60 så hjälper vi dig.

Priser

Vardagar
Lunchsittning på vardagar 441 kr.
Kvällssittning på vardagar 710 kr.

Helger
Samtliga sittningar på helger 710 kr.

Priserna är exklusive moms och per person.

Bokning

Välkommen att boka julbordet via jul@artipelag.se eller ring oss på 08–570 130 60.

Dryckespaket

Lilla
En snaps (5 cl)
Två öl (50 cl) eller två glas vin
232 kr exklusive moms.

Mellan
En snaps (5 cl)
Två öl (50 cl) eller två glas vin
En avec (5 cl)
356 kr exklusive moms.

Stora
Ett glas champagne
En snaps (5 cl)
Två öl (50 cl) eller två glas vin
En premiumavec (5 cl)
524 kr exklusive moms.

Alkoholfritt
Ett glas alkoholfritt mousserande
Två julmust alternativt alkoholfri öl från Värmdö Bryggeri
161 kr exklusive moms.

Halva priset på konstentré

Alla som besöker 2019 års julbord i Artipelag Restaurang får gå in på utställningen FORNASETTI Inside Out Outside In för halva priset. Besöket behöver inte göras i samband med föreställningen utan kan göras när som helst till och med utställningens slut den 26 januari 2020.

För att nyttja erbjudandet visar du upp din eller ditt sällskaps bokningsbekräftelse för julbordet i vår information.