Vildvandring med Lisen Sundgren

Vildvandring

Vilda ätliga växter är framtidens mat och en av de största mattrenderna just nu! Hållbart, näringsrikt och väldigt gott. Kom med på en vild vandring i skogarna kring Artipelag och smaka på skärgårdens finaste delikatesser – som tall, gran, blåbärsblad och maskrosor.

Lisen Sundgren är en erfaren forager (en som samlar vilda ätliga växter) och har samarbetat med några av Sveriges mest framstående kockar för att utveckla den vilda gastronomin.

Att lära sig mer om vilda växter är inte bara ett fint sätt att få in nya råvaror i köket, utan också ett sätt att skapa en relation till, och vistas mer i, naturen. För att plocka och använda vilda växter krävs kunskap om hur och var man får plocka, hur man identifierar vad som är ätligt och hur växterna tillagas. Det och mycket annat får du lära dig under den här vandringen där vi smakar, doftar och utforskar den vilda maten. Lisen ger tips om hur växterna bäst används i köket och för hälsan.

Lisen Sundgren är forager, författare, herbalist, natur- och skogsterapiguide och en ivrig förespråkare för ett liv i samklang med naturen.

Klädsel efter väder då vi är utomhus. Vildvandringen utförs främst under maj till oktober och kan vara mellan 60 och 90 minuter lång, beroende på era önskemål.

Priser

13 000 kr exkl moms för grupper på upp till 20 personer.
För större grupper tillkommer 500 kr per person.
Maxantal är 30 personer. Vid större grupper kan evenemanget genomföras inomhus.