Skogsbad

Skogsbad

Vill du ta ett skogsbad som privatperson? Klicka i så fall här >>

Ta en paus från mötet eller konferensen och rensa sinnena med ett välgörande skogsbad i Artipelags omgivande natur lett av Lisen Sundgren som är natur- och skogsterapiguide.

Lisen Sundgren är även känd som örtspecialist, forager (specialist på ätliga vilda växter), författare och föreläsare. I över två decennier har hon delat med sig av sin kunskap genom böcker och kurser. Lisen har samarbetat som forager åt några av Sveriges främsta krogar och även gjort internationella gästspel. Hon är utbildad skogsterapiguide och att få människor att skapa en relation till naturen är passion och drivkraft i allt hon gör.

Skogsbad, eller shinrin yoku, är en metod som utvecklades i Japan under mitten av 80-talet då effekterna av den stora urbaniseringen ledde till stress och läkarna såg en ökning av stressrelaterade sjukdomar. En forskargrupp började forska på hur naturen påverkar vår hjärna och kropp och kom fram till häpnadsväckande resultat. Orsaken till ohälsan ansåg de vara ”naturbrist”. De utvecklade en metod där människor fick följa en guide i natursköna omgivningar och öppna sina sinnen för vad naturen bjuder.

Vid ett skogsbad går man ut i skogen tillsammans med en guide som bjuder in till olika övningar som har en välgörande effekt på hälsan och ger en ökad känsla av välbefinnande. Med lugnet kommer också större empati, mer kreativitet och bättre samarbetsförmåga.

Vetenskapens värld på SVT Play om naturens läkande effekt >>

Kläder efter väder. Vid kyligare väder så ta gärna med en extra tröja eller sjal och varmt på fötterna. Sittunderlag är bra att ha med också.

Priser

Upp till 15 personer 8 000 kr exkl moms
För större grupper kostar det 500 kr extra för varje person
Max antal deltagare är 20 personer.

Skogsbaden kan vara mellan 60 och 120 minuter långa, beroende på era önskemål.