Tårta 2019

Bakelser, tårtor och smörgåsar

På Artipelag skapar vi själva alla våra smörgåsar, bakverk, kakor, desserter och andra söta inslag i huset. Önskar ni frukost med det lilla extra så kan vi tipsa om vår Artipelag-limpa på surdeg eller att ta med sig våra mumsiga kardemummabullar på båtturen. Bröd och bakverk att ta med sig hem finns att köpa i Bådan Café & Konditori.

Tårtor och bakelser med smak av naturen

Artipelags chefskonditor Annie Hesselstad använder råvaror som lingon, myskmadra och harsyra från Artipelags omgivande natur för att skapa sina desserter och det är säsongen som styr smakerna.

Tårtor 2019

Yoghurt, röda vinbär, pistage
Yoghurtmousse med yoghurt från Järna Mejeri, pistagedacquoise med pistagecrisp, röd vinbärsgelé och röd vinbärsglaze.
Glutenfri

Jordgubb, rabarber, ängssyra, vanilj
Jordgubbsbavaroise, rabarberkompott (med färska svenska jordgubbar under säsong), pannacotta smaksatt med ängssyra, vaniljglaze och knaprig havrebotten.
Nötfri

Mjölkchoklad. havtorn, passion
Mjölkchokladbavaroise med havtornskompott smaksatt med vanilj och stjärnanis, brownie, salt solrosfröcrisp och passionfruktsglaze.
Nötfri

Klassisk prinsesstårta
Anslagsbottnar, vaniljkräm och grädde täckt med marsipan.

8 bitar 490 kr

Tårtmenyn är giltig fr.o.m. mars 2019. Priserna gäller för avhämtning. Alla priser är inklusive moms. Samtliga tårtor går att få serverade på plats hos oss på Artipelag med ett tillägg på 10 kr/bit. Beställ din tårta via restaurang@artipelag.se eller 08-570 130 50.

Lingonbuske Artipelag tårtor

Ett urval av våra smörgåsar

Räksmörgås

Räksmörgås

Gjord på hembakat bröd. Handskalade räkor, ägg och hemslagen majonnäs.

Rostbiffssmörgås

Rostbiffsmörgås

Med remouladsås, picklade morötter och rostad lök.

Kaffet på Artipelag

Vårt kaffe kommer från Kersh Kafferosteri som är ett lokalt mikrorosteri här i Gustavsberg. De rostar kaffebönor som kommer från enskilda gårdar, kooperativ eller områden där kaffebären vuxit och förädlats under schyssta omständigheter för både bönderna och miljön.

Läs mer om Kersh Kafferosteri >>

close

Vill du ta emot Artipelags nyhetsbrev?