Påskmeny och mors dag i Artipelag Restaurang

Mors dag på Artipelag

Söndagen den 28 maj 2017 står vi som brukligt förberedda med en mors dag-meny i Artipelag Restaurang. Passa på att samla familjen och särskilt alla mödrar för en trerätters måltid med utsikt över omgivande natur och Baggensfjärdens glittrande vatten.

Inled gärna dagen med ett besök i konsthallen där utställningen Morandi / Edmund de Waal pågår och avsluta med en promenad längs med Artipelags träspång, som slingrar sig genom skogen och längs med vattenbrynet – så här nära juni har värmen med stor säkerhet nått även Stockholms breddgrader. Yngre besökare kan prova på vår tipspromenad eller den bygglek Building Pieces som vi plockar fram under helger.

Artipelag Restaurang håller denna dag öppet kl 11.30–17.00 med sista beställning kl 15.00. Boka bord går att göra längre ner på denna sida.

Det går även att fira alla mödrar med en välsmakande brunch i Bådan Buffet & Café, eller – om vädret så tillåter – i vår nyligen startade utegrill. Bådan Buffet & Cafe håller öppet kl 11–17 och utegrillen kl 12–16.

Ett tips är att ta sjövägen till Artipelag. Kl 10.30 avgår Strömma Kanalbolagets fartyg M/S Enköping från kajplats 6 på Nybrokajen.

Mors dag-meny

Förrätt

Kokt sparris
Serveras med brynt smör, hollandaisesås, alspånsrökt lax och pepparrot.
Dryckesrekommendation: 2014 Sancerre, Domaine Des Grandes Perriéres, Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike
Ett halvt glas 65 kr / Ett glas 130 kr / En flaska 555 kr

Varmrätt

Vårkyckling
Serveras med ramslök från Ingarö, primörsallad och dillkokt potatis.
Dryckesrekommendation: 2009 Erath, Dundee Hills, Pinot Noir, Oregon, USA
Ett halvt glas 58 kr / Ett glas 115 kr / En flaska 595 kr

eller

Fjällröding
Serveras med ramslök från Ingarö, primörsallad och dillkokt potatis.
2014 Chablis, Dame Nature, La Chablisienne Chardonnay, Bourgogne, Frankrike
Ett halvt glas 60 kr / Ett glas 120 kr / En flaska 540 kr

Dessert

Tårtbuffé
Signerad chefskonditor Fredrik Otterberg samt konditorerna Annie Hesselstad och Carolin Jansson.

Pris 495 kr.

Barnmeny

Förrätt

Nyskördat i kruka
Serveras med krispiga primörer och yoghurtdipp.

Huvudrätt

Vårkyckling
Serveras med pommes frites och steksky.

Efterrätt

Tårtbuffé

Serveras till barn upp t.o.m. tolv år. Pris 185 kr.


Bokning kan även göras genom att maila restaurang@artipelag.se eller ringa 08-570 130 50 (kl 9.00–17.00 på vardagar samt vid mån av tid på helger).

close

Vill du ta emot Artipelags nyhetsbrev?