Bakverk, Artipelag Restaurang

Artipelag Restaurang i White Guide


Artipelag Restaurang fick år 2018 betyget Mycket god klass av restaurangguiden
White Guide. Recension i sin helhet.

”Kulinarisk konst i skärgårdsmiljö
Javisst, det är en bit att ta sig från Stockholm, men färdsätten dit är många. Antingen med båt, bil, kollektivt eller deras egna bussar och destinationen är väl värd resan. Restaurangen hittas på övervåningen av ett konstmuseum, en trappa ner pågår utställningen och utanför knarrar tallarna i Stockholms skärgård. 

Lokalen är luftig och inredningen är nordiskt ljus och stilren, enorma fönster tillåter verkligen naturen flytta in. Proffsigt rask servis välkomnar varmt och en kort men tydligt säsongsbetonad meny landar vid bordet. Den berättar att råvarorna härstammar antingen från de egna markerna (somliga så nära som från taket!) eller från utvalda gårdar i närheten. Ägg royal med krispig friterad potatis och trevlig sälta från sikrom inleder måltiden.

Syltad rödlök är både en visuell och smakmässig färgklick. Hälleflundratartaren med ostronemulsion och variation på broccoli ger ett grönt intryck men smakerna går omistligt till havet, en frisk sancerre möter upp syran i rätten. Genialt smarrig är den löjrom i brynt smör som toppar en välbalanserad gös med mustig svamptimbal. Fluffig potatiskräm och en elegant chablis till det och nöjdare kan vi inte bli. Alla viner finns både på hel- och halvglas vilket underlättar en välmatchad måltidsupplevelse, prisvärda dryckespaket guidar rätt till trerätterslunchen. En innovativ kreativitet lyser igenom från köket i efterrätterna när en kanelkryddig pâte à choux serveras med söta hjortron och knaprig fönsterlav.”

”Kulinarisk konst i skärgårdsmiljö"

– White Guide, 2018
close

Vill du ta emot Artipelags nyhetsbrev?