Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Pöntinen hyllar Van Gogh

En pianokonsert utöver det vanliga
30 juni 2024

Sveriges främsta konsertpianist Roland Pöntinen bjuder på ett skräddarsytt program för att hylla Van Goghs konst mitt i den storslagna Immersive upplevelsen Imagine Van Gogh. En unik möjlighet att välja sin egen upplevelse; stående, promenerande eller sittandes.

Information

Ordinarie: 395 SEK
Senior (65 år+):  345 SEK
Art.Pass-medlemmar: 295 SEK


30 juni kl. 17.00

Konserten är ca 1 h.

Besökare till konserten får en klappstol och möjlighet att välja sin egen upplevelse; stående, promenerande eller sittande medan de lyssnar till Pöntnens pianospel. Detta möjliggör en personlig och unik upplevelse för varje individ.

 

Medverkande

Roland Pöntinen debuterade som 17-åring med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm och har sedan dess framträtt med betydande orkestrar över hela världen. Höjdpunkter inkluderar framträdanden med Philharmonia Orchestra i Paris och London, Los Angeles Philharmonic i Hollywood Bowl samt framträdanden på London Proms där han har spelat både Griegs pianokonsert och Ligetis pianokonsert.

Pöntinen har över 100 skivinspelningar och är även verksam som tonsättare och arrangör. Han är ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien sedan 2001 och mottog kungliga guldmedaljen Litteris et Artibus 2002 för framstående konstnärlig gärning.

Konstupplevelsen Imagine van Gogh i Artipelags Artbox

Välkommen in i van Goghs fantastiska värld.
Låt dig översköljas av de berömda konstverken som projiceras på väggar, golv och skärmar i Artipelags stora Artbox. En mäktig upplevelse som förhöjs av lokalens rymd på hela 1 200 kvadratmeter.
I denna djupdykning av van Goghs universum tar skaparna av Imagine Van Gogh bort ramarna och låter dig upptäcka verken på ett helt nytt sätt, i en audiovisuell, immersiv upplevelse som passar alla åldrar.

Om konserten

Sveriges främsta konsertpianist framför ett skräddarsytt program i Artipelags nya immersive utställning, Imagine Van Gogh, för att hylla Vincent van Gogh. Pöntinen framför musik av tonsättare såsom Ravel, Debussy och Satie som alla inspirerade konstnären. Njut av en dynamisk fusion av Van Goghs konstnärskap och livemusik av Pöntinen.

Någon som verkligen kan spela piano är, förefaller det mig, en mäktigt person. Han börjar spela, och en publik njuter av det hela kvällen. En målare måste kunna göra samma sak
– Vincent van Gogh i korrespondens med sin syster.