Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

OBS! Söndag 23 juni stänger Artipelag 15:00. För alla med biljetter till Scensommarföreställningen är Artipelag öppet fram tills konsertens start.

Gothenburg Combo: Made in Sweden

Gitarrduon David Hansson & Thomas Hansy tolkar nyskriven musik
17 juli 2024

Hur låter din favoritbok? Det har Gothenburg combo frågat några av Sveriges favoritkompositörer, från Georg Riedel till Loney Dear. Detta har resulterat i 34 nyskrivna verk som ger en färgsprakande bild av Sveriges musikliv idag. Reciterar gör skådespelaren Hannes Meidal.

Gothenburg combo med två gitarren i lustiga positioner

Information

Ordinarie: 295 SEK
Senior (65 år+):  245 SEK
Art.Pass-medlemmar: 195 SEK


17 juli kl, 15:00

Konserten varar ca 1.30 h, inklusive för- och eftersamtal

Terassen

Om konserten

Under flera år har The Gothenburg Combo ställt följande nyfikna fråga till några av Sveriges favoritkompositörer inom Konstmusik, Folkmusik, Jazz och Pop/Visa: Hur låter din favoritbok? Kompositörerna har fått i uppdrag att skriva varsitt stycke som beskriver deras största läsupplevelse i toner. Resultatet är 34 nyskrivna verk, av bland andra Jojje Wadenius, Loney Dear, Lena Willemark, Georg Riedel och Rebecka Törnqvist. Detta projekt visar den svenska musikens mångfald och kreativitet och ger en färgsprakande bild av Sveriges musikliv idag. Reciterar gör skådespelaren Hannes Meidal.

Medverkande

The Gothenburg Combo, David Hansson och Thomas Hansy, är gitarrduon som har turnerat världen över och gett 100-tals konserter i Sydamerika, Nordamerika, Asien, Europa, Australien och Nya Zealand. Med sina kritikerhyllade skivor och samarbeten med konstnärer ur alla genrer har de gjort succé både internationellt och nationellt. De senaste åren har de samarbetat med bl.a. Terry Riley, Lina Nyberg, Pernilla August, Reine Brynolfsson och Lena Willemark.

Skådespelaren Hannes Meidal (f 1979) är utbildad vd Teaterhögskolan i Stockholm och tillhör sedan 2013 Dramatens fasta ensemble; där har han på senare tid medverkat i bl a Lille EyolfMefisto(Macbeth)Ett dockhem och Maj. Han syns också ofta i tv-produktioner, som t ex Vår tid är nuNattryttarnaTure Sventon och jakten på ungdomens källa och, nu senast, Veronika.

Hannes Meidal är även flitigt anlitad som recitatör och har uppträtt bl a med Kungliga Filharmonikerna och Sveriges Radios symfoniorkester samt i en rad litteratur-, poesi-, kör- och kammarmusiksammanhang på bl a Dramaten, Operan, Svenska Akademien, Judisk Kultur i Sverige, Nobelmuseet, Nationalmuseum och Moderna Museet. De senaste åren har han även bistått Jacob Kellermann i utarbetandet av musikaliska och litterära program på Artipelag.

Tillsammans med regissören Jens Ohlin är Hannes Meidal också verksam som dramatiker. De har för Dramaten skrivit en rad uppmärksammade och kritikerrosade pjäser som Don GiovanniMarodörerFaust och (Macbeth), och har för sitt gemensamma arbete bl a tilldelats Svenska Dagbladets ThaliaprisSvenska Teaterkritikers Förenings Teaterpris och Falstaffpriset. För sin rolltolkning av Hamlet på Teater Galeasen mottog Hannes Stockholms stads Teaterstipendium. Två av deras pjäser – Hamlet och (Macbeth) – utkom under 2023 i bokform på förlaget Kaunitz-Olsson.