Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här.

Crossroads: slagverkaren Mika Takehara och konstnären Torbjörn Johansson

Ett unikt konst– och musikperformance
3 juli 2024

Slagverkaren Mika Takehara och konstnären Torbjörn Johansson i unikt möte. Upplev ett konstperformance där skapande kombinerat med livemusik blir del av en dynamisk föreställning.

Slagverkare Mika Takehara och konstnär Torbjörn Johansson med rosa sprayfärg på betongvägg
Från vänster: Mika Takehara, foto: José Figueroa, Torbjörn Johansson foto: Esther Kokmeijer

Information

Ordinarie: 295 SEK
Senior (65 år+):  245 SEK
Art.Pass-medlemmar: 195 SEK


3 juli kl, 15:00

Takterassen. Vid dåligt väder hålls evenemanget inomhus i Studion.

Upplevelsen vara i ca 1,5 h inklusive för- och eftersamtal.

Om konstupplevelsen

Som del av Artipelags nya satsning Crossroads presenteras vi stolt Torbjörn Johansson och Mika Takehara i ett unikt möte . Ta del av konstnärens process i skapandet av ett nytt verk, samtidigt som du upplever hur konstverkets framväxt blir en dynamisk del av föreställningen. Hur kommer din upplevelse av konsten påverkas av att vara en del av denna skapandeprocess? 

Föreställningen föregås av en kort presentation av konstnären och avslutas med ett samtal med alla medverkande.       

Medverkande

Torbjörn föddes 1959 i Emmaboda. Han utbildades på Konstfackskolan och på Konsthögskolan i Stockholm med examen 1992. Torbjörn Johansson älskar färg som han bearbetar på en mångfald av olika sätt. Han arbetar med fysisk färg, men också med digital färg. Han färgar in rum som installationer på gallerier och museer, men också i den offentliga miljön. En del av hans färgintresse är kopplat till musik, där färg och musik samspelar. Torbjörn Johansson har samarbetat med både musiker och koreografer som i one of them is red på Moderna Museet 2012.

Mika Takehara är en mångsidig slagverks och marimbamusiker. Med rötterna i Japan har hon etablerat sig som en framstående solist och en eftertraktad samarbetspartner över hela världen inom klassisk musik, elektroakustisk musik, jazz och filmmusik. Efter att ha studerat marimba vid Toho Gakuen University of Music i Tokyo, fortsatte hon sin utbildning i Sverige under handledning av Anders Loguin. Hon tog sin solistdiplomexamen i Stockholm med högsta betyg 23 år gammal. Mika har uppträtt med flera framstående orkestrar över hela världen, inklusive Berliner Philharmoniker och Los Angeles Philharmonic Orchestra. Hon är också en uppskattad medlem i Maestro Seiji Ozawas Saito Kinen Orchestra. Hennes musikaliska bredd sträcker sig från klassiskt till samtida och hon är en konstnär vars inflytande sträcker sig långt bortom bara de traditionella musikscenerna.