Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här >>

Torsdag den 8 juni är hela Artipelag abonnerat och har stängt för övriga gäster, både utomhus och inomhus. Vi välkomnar alla besökare från imorgon igen.

Quasars Ensemble på Artipelag

Scensommar
9 juli 2023
Foto av Julia Vesely

Information Dagsföreställning

Plats
Föreställningen genomförs i Artipelags kringliggande natur.
Pris för konsert: 245 kr
Art.Pass pris: 145 kr
Datum och tid
Söndag 9 juli kl 15.00 - 16.00

Information Kvällsföreställning

Plats
Föreställningen genomförs i konsthallen.
Pris för konsert: 345 kr
Art.Pass pris: 195 kr
Datum och tid
Söndag 9 juli kl 17.30 - 19.00

Kombinationspris

490 kr

Slovakiska Quasars Ensemble gästar Sverige för första gången när de på Artipelag skapar en alldeles särskild konst- och musikupplevelse. I mitten av juli bjuds det på två föreställningar som går att njuta av både separat och tillsammans.

Dagsföreställning - Musik- och konstvandring i skulpturparken

Under dagen framför den hyllande ensemblen toner som guidar dig genom Artipelags utomhusutställning Skulptur i natur. Ensemblen grundades 2008 och fokuserar på klassisk och samtida musik.

Läs mer om utomhusutställningen Skulptur i natur.

Skulptur i natur – Lars Nilsson, Pojke (2012)

Kvällsföreställning - Légers Académie Moderne och den Svenska Baletten i Paris

På kvällen intar Quasars Ensemble konsthallen och skapar en unik upplevelse till vår aktuella utställning På armlängds avstånd. Konserten är speciellt sammansatt för just Artipelag och utställningen. Kvällen fokuserar på mellankrigstidens Paris och den Svenska Baletten i Paris som var en nyskapande kraft genom sin ambition att i sina uppsättningar kombinera dans, drama, måleri, poesi och musik. Ensemblen bjuder på musik från tonsättare som samarbetade med Svenska Baletten. Hör även Erik Mattsson, bitr. chef på Dansmuseet, berätta om Svenska Balettens fascinerade historia. Efter föreställningen finns även möjlighet att se utställningen i ca 30 minuter.

Medverkande:
Quasars Ensemble - musik, Ivan Buffa - dirigent, Erik Matsson - berättelse

Konserterna har gjorts möjliga med hjälp av allmänna medel från Slovak Arts Council med finansiellt stöd från SOZA och SKF.

Praktisk information