Hoppa till innehåll

Få senaste nytt via vårt nyhetsbrev! Prenumerera här >>

Torsdag den 8 juni är hela Artipelag abonnerat och har stängt för övriga gäster, både utomhus och inomhus. Vi välkomnar alla besökare från imorgon igen.

Jazzkväll med Amanda Ginsburg kvartett

Scensommar
27 juni 2023
Foto av Fabian Rosenberg

Praktisk information

Plats
Konserten genomförs i Artipelags foajé.
Pris
395 kr
Art.Pass pris (begränsat antal)
245 kr
Datum och tid
Tisdag 27 juni kl 18.00 - 19.15

Hör en av jazzhimlens mest strålande stjärnor, vinnare av två Grammisar, Amanda Ginsburg! På rekordtid har hon sjungit sig in i våra hjärtan med sitt balanserande uttryck mellan jazz, svensk visa och folkton. Hon förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers med fler – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och unika sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar.

Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen och under SVT:s Nationaldagsfirande. Hon har fått Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/textförfattares Jazzpris, den senare med motiveringen: ”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

Med sig på konserten har hon en utsökt pianotrio bestående av pianisten Filip Ekestubbe, basisten Martin Höper och trumslagaren Jonas Bäckman. Tillsammans uppträder de i Artipelags foajé med Baggensfjärdens glittrande vatten som fond.

Medverkande:
Amanda Ginsburg – sång, Filip Ekestubbe - piano, Martin Höper - bas, Jonas Bäckman - trummor

Läs mer om sommarens program på Scensommar 2023.

Praktisk information