Foto av folk som promenerar på träspången genom skogen

Påsk

Passa på att besöka Artipelag under påsken 2021.

Den tillgängliga verksamheten inkluderar utomhusutställningen Skulptur i natur, Bådan Café & Konditori, vår designbutik, ett utecafé samt promenadstråken. Missa inte heller vår påskkasse och vårt påskgodis för take away – beställ senast onsdag (31 mars) kl 12, upphämtning på skärtorsdag, långfredag eller påskafton (1–3 april).

Under påskveckan har vi öppet skärtorsdag till påskdagen kl 11–17, men stängt måndag annandag påsk. Därefter och framöver öppet tisdag till söndag, under samma tider.

Testa gärna vårt ekospår som berättar om hur den kringliggande naturen fungerar, eller vår tipspromenad för barn. Skärtorsdag till påskdagen grillas det korv i utecaféet, och under påsklovet (6–9 april) serverar vi pannkakor med ekologisk jordgubbssylt och grädde (75 kr) i Bådan Café & Konditori.

På påskafton arrangerar vi skogsbad för barn! Under 90 minuter kan barn på 5–8 år och uppåt följa med växtexperten Lisen Sundgren på en tur i Artipelags omgivningar.

Boka skogsbad för barn >>

Pris 200 kr per barn, start kl 11.55. En vårdnadshavare måste befinna sig på Artipelag (det går att vistas inomhus) under tiden skogsbadet pågår, men vuxna får ej deltaga i själva skogsbadet. Lunch ingår ej i barnversionen, men i slutet av skogsbadet serveras ett enkelt snack (glutenfritt, vegetariskt) och varm skogsdricka.

Om skogsbad för barn

Skogbad är en metod som ger oss möjlighet att ta in naturen med alla våra sinnen och på så sätt ta vara på naturens lugnande och välgörande inverkan. Ett skogsbad för barn skiljer sig något från det vi erbjuder vuxna – i barnversionen förekommer mer rörelse och lek, och deltagarna får större utrymme att utforska platsen där de befinner sig. Skogsbadet ger barnen en möjlighet att skapa förståelse för vad naturen är, vilken respekt vi bör visa den och en insikt i att vi alla är en del av ett större sammanhang. Att umgänge med naturen ger oss en känsla av gemenskap, öppnar upp för nya lekar, insikter och förundran för den värld vi lever i.

close

Vill du ta emot Artipelags nyhetsbrev?