Hoppa till innehåll

Naturen

Hos oss på Artipelag är vi stolta över vår största och mest magnifika aktivitet – naturen! Här finns alltid något att göra, året om.

På sommaren kan man studera den febrila aktiviteten i myrstackarna, gå på strandpromenaden eller sitta på klipporna och äta vår hemgjorda glass vid den glittrande Baggensfjärden. På hösten är det fint att beundra träden som skiftar färg, eller häpnas över den stjärnklara himlen från takterassen där vi byggt en labyrint.

På vintern är det fantastiskt att njuta av den vidunderliga vita utsikten med snötäckta träd och frostig fjärd från någon av våra restauranger, invid en sprakande brasa, eller gå på upptäcktsfärd på naturstigarna. På våren är det rofyllt att njuta av årets första blommor och den vackra fågelsången. Inget slår skärgårdsnaturen!

Ekospår på Artipelag

Ekospår.

Ekospåret består av sammanlagt elva skyltar som informerar om några av de ekosystemtjänster som finns utmed våra promenadstråk.

Läs mer

Naturen.

Hos oss på Artipelag är vi stolta över vår största och mest magnifika aktivitet – naturen! Här finns alltid något att göra, året om.

Läs mer

Foto av en stock i skogen

Skogsbad.

Vi behöver varva ned, sakta in och låta hjärnan återhämta sig för att vi ska må bra. Forskning visar att naturen är en utmärkt miljö för att göra just detta och nu anordnar vi ”skogsbad” tillsammans med naturexperten Lisen Sundgren.

Läs mer

Vildvandring med Lisen Sundgren

Växtpromenad.

Under en växtpromenad får du tips om hur naturens växter kan användas i köket, pröva hur de smakar och framför allt lära dig att identifiera växterna.

Läs mer