Bloomsbury Spirit – Middag med Maynard Keynes

Middag med Maynard Keynes

Bloomsbury Spirit går in på sin sista månad och den 18 september anordnade vi en sammankomst kopplad till utställningen.

Temat var John Maynard Keynes, den världsberömde nationalekonomen som även var filosof, konstälskare och kulturpolitiker. En akademiker som betraktade ekonomi som ett medel för ett liv i kulturens tecken.

Kvällen arrangerades med stöd från The Barbro Osher Pro Suecia Foundation och i samarbete med TYP Kulturkapital.

Deltagare

Följande personer deltog under kvällen med allt från öppna diskussioner till diktläsning, musik och sång.

Ingela Lind
Författare, kritiker, expert på Bloomsburygruppen och extern curator för Bloomsbury Spirit.

Katrine Marçal
Journalist och författare bosatt i London. Kolumnist i Dagens Nyheter.

Pierre Guillet de Monthoux
Affilierad professor vid Handelshögskolan och ledare för SSE Art Initiative. Författare till bland annat The Art Firm och Moral Philosophy of Management: From Quesnay to Keynes.

Johanna Adami
Rektor vid Sophiahemmet Högskola och tidigare verksam vid innovationsmyndigheten Vinnova.

Sofia Berg-Böhm
Skådespelare och sångerska utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och Kungliga Musikhögskolan.

Anna Lindal
Violinist och tidigare prorektor vid Kungliga Musikhögskolan och dekan för den Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

Fredrik Hillelson
VD, grundare och delägare i rekryteringsbolaget Novare Human Capital.

Jesper Roine
Nationalekonom verksam vid Handelshögskolan. Författare till boken Kapitalet i det 21:a århundradet av Thomas Piketty – Sammanfattning och svenskt perspektiv.

Eliel Stenström
Student vid London School of Economics och hängiven Keynes-fantast.

Cecilia Garme
Journalist och statsvetare, tidigare verksam som politisk reporter på Expressen.

David Karlsson
Bokförläggare, idéhistoriker och kulturskribent som synts i bland annat Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter.

Ändringar kan förekomma.

Middagsmeny

Under kvällen serverades följande meny:

Fördrink

Ett glas Bloomsbury champagne. Alkoholfritt alternativ finns.

Huvudrätt

Kronhjort med smörstekt höstsvamp, äppelkompott, karamelliserad pärllök och rödvinsås

Dessert

Manjaricremeux smaksatt med kaffe på valnötsbotten med inkokta körsbär och körsbärssorbet

 

close

Vill du ta emot Artipelags nyhetsbrev?